«Ο ΑΡΗΣ συναίνεσε να γίνει ο τελικός στο Ο.Α.Κ.Α., για να μην γίνει στο Ηράκλειο»

από AllAboutARIS

Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ., Δημήτρης Χρηστίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air στον Libero 107,4 και τόνισε πως ο ΑΡΗΣ συμφώνησε να γίνει ο τελικός στο Ο.Α.Κ.Α., διότι η εναλλακτική ήταν το Κλειστό του Ηρακλείοθ «Δύο Αοράκια».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Χρηστίδης:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα το Δ.Σ. της ομοσπονδίας, παρουσία όλων των μελών. Έγινα εισηγήσεις για τη έδρα του τελικού και παράλληλα υπήρχε επαφή με τα μέλη και τους υπεύθυνους του ΑΡΗ. Υπήρξε εισήγηση να γίνει ο τελικός στο Ηράκλειο, αλλά υπήρξε αντίδραση και εμείς υποστηρίξαμε την προοπτική να γίνει ο τελικός στην Β. Ελλάδα. Στο τέλος της συνεδρίασης αυτό που έγινε αντιληπτό είναι ότι, ο ΑΡΗΣ αποδέχτηκε να γίνει το ματς στο Ο.Α.Κ.Α., γιατί η εναλλακτική ήταν να γίνει στο  Ηράκλειο. Στο τέλος εστάλη και ένα φαξ από τον ΑΡΗ στα γραφεια της ομοσπονδίας.. Η απόφαση πλέον, μετά την συνεννόηση του προέδρου της ομοσπονδίας με τον ΑΡΗ είναι πλέον τυπική διαδικασία. Από την στιγμή που το αποδέχτηκε ο ΑΡΗΣ, δεν μπορούσαμε ν’ αντικρούσουμε κάτι άλλο Δεν ξέρω τι θέλησαν να εξασφαλίσουν οι άνθρωποι του ΑΡΗ με αυτή την συναίνεση. Σίγουρα στην Αθήνα υπάρχει μεγαλύτερος όγκος φιλάθλων απ’ ότι στο Ηράκλειο».

Γιατί απορρίφθηκαν τα γήπεδα της Β. Ελλάδας:

«Οι εισηγήσεις ήταν αρνητικές. Το γήπεδο της Κοζάνης δεν είναι ακόμη έτοιμη η κατασκευή. Σε αυτό της Ξάνθης, πέρα από τα ζητήματα ασφάλειας, υπήρχε κι ένα θέμα με τις μπασκέτες. Δεν μπορώ να ξέρω η περιφέρεια ή όποιος έχει υπό την σκέπη του τα γήπεδα να διασφαλίσει τις ελλείψεις που υπάρχουν. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει ο εισηγητής. Συζητήθηκαν τα προβλήματα, όχι με ιδιαίτερες λεπτομέρειες και γι’ αυτό προέκυψε η προοπτική του Ηρακλείου».

Για την ανακοίνωση του ΑΡΗ που ζήτησε να γίνει ο αγώνας στο “Nick Galis Hall”:

«Ήταν μία ανακοίνωση που δεν νομίζω να κατέληξε στα γραφεία της ομοσπονδίας. Δεν αναφέρθηκε κάτι που να ζητούσε υπέυθυνα ο ΑΡΗΣ. Πλέον για το θέμα θα τοποθετηθεί η Κ.Α.Ε.» 

Προτεινόμενα Άρθρα