«Νίκες σαν και την σημερινή μπορούν να σε εκτοξεύσουν»

από AllAboutARIS

Ο Μάικ Τζένκινς ανέφερε πως τέτοιες νίκες με σωστή διαχείριση μπορούν να εκτοξεύσουν την ομάδα.

Για την τελευταία φάση και το καλάθι του Κάμινγκς:

«Για μια στιγμή πίστεψα ότι θα καρφώσει! Του είπα να πάει με δύναμη προς το καλάθι, διότι οι διαιτητές στα τελευταία δευτερόλεπτά αν υπάρξει επαφή θα σφυρίξουν φάουλ. Του είπα λοιπόν να πάει με δύναμη προς το καλάθι και να μην προσπαθήσει να πάρει το φάουλ και αυτό ακριβώς έκανε. Πιστεύω ότι προσπάθησε να καρφώσει στην τελευταία φάση».

Αν αισθάνονται έτοιμοι ν’ αντεποκριθούν στις απαιτήσεις του τελικού:

«Φυσικά, ο νικητής τα παίρνει όλα. Σταθήκαμε στα εύκολα και στα δύσκολα μαζί σαν ομάδα και πλέον είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή την ευκαιρία που μας παρουσιάζεται να παίξουμε στον τελικό».

Σε τι βαθμό επρεάζει την ομάδα η συγκεκριμένη νίκη:

«Βέβαια, νίκες σαν και την σημερινή μπορεί να είναι ευχή και κατάρα. Είσαι ενθουσιασμένος μετά από μία τέτοια νίκη και παίζεις την Τρίτη παιχνίδι και πρέπει να παρουσιαστείς όπως πρέπει. Σίγουρα νίκες όπως η σημερινή, μέσα σε τέτοια ατμόσφαιρα μπορούν να σε εκτοξεύσουν, αλλά πρέπει να το διαχειριστούμε έξυπνα, να το απολαύσουμε και να μην μας ανατρέψει».

Αν έχουν στο μυαλό τους τον τελικό:

«Φυσικά και το έχουμε στο μυαλό μας. Είναι υπέροχο το να σκέφτεσαι ένα παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Είναι υπέροχη στιγμή το γεγονός από μόνο του ότι κάνουμε σκέψεις για το ματς του τροπαίου».

Για τον Μάικ Ντίξον, που ενώ του έπαιξε πολύ καλή άμυνα, κατάφερε να σκοράρει 23 πόντους:

«Είναι εξαιρετικός παίκτης στο ένας εναντίον ενός, είναι πολύ γρήγορος και ευστόχησε πολλές φορές μπροστά από το υψωμένο μου χέρι. Δεν με φόβισε όμως αυτή η εξέλιξη, σε κάθε κατοχή προσπαθούσα να παίξω όσο το δυνατόν καλύτερη άμυνα ».

Πως θα διαχειριστούν τον ενθουσιασμό:

«Θ’ απολαύσουμε τη νίκη μας σήμερα, αλλά από αύριο θα επιστρέψουμε στην δουλειά. Δεν έχει σημασία το τι κάναμε, πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να κοιτάξουμε το παιχνίδι με την Φρανκφούρτη. Αυτό είναι το επόμενο βήμα».

Τι τους είπε ο Νίκος Λάσκαρης στ’αποδυτήρια μετά το τέλος του ματς:

«Μας είπε ότι είναι χαρούμενος με τη νίκη και περήφανος για εμάς. Ήταν μία μεγάλη νίκη για τον σύλλογο. Ήταν ένα μεγάλο βήμα για εμάς, πάνω στο οποίο θα προσπαθήσουμε να «χτίσουμε» κάτι καλό. Ήταν πολύ χαρούμενος, όπως και εμείς».

Προτεινόμενα Άρθρα