«Είναι ημιτελικός… τελικός για τον ΑΡΗ»

από AllAboutARIS

”Πρώτα η Νίμπουργκ και μετά η ΑΕΚ για τον ΑΡΗ”

Ο προπονητής Δημήτρης Γαλάνης σχολίασε το ματς του Σαββάτου με την ΑΕΚ και την εικόνα του ΑΡΗ, αλλά και το επερχόμενο για το κύπελλο ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Αναλυτικα, όσα δήλωσε στην εκπομπή ΑllAboutARIS Οn Air: 

Για το ματς που έγινε με την ΑΕΚ: «Δεν μας είχε συνηθίσει ο ΑΡΗΣ σε τέτοιες εμφανίσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν η εικόνα που μας έχει δείξει ο ΑΡΗΣ τα τελευταία χρόνια. Η ΑΕΚ έδειξε αποφασισμένη και διαβασμένη από την αρχή. Ο ΑΡΗΣ γενικά δεν ήταν όπως έπρεπε να είναι. Ήταν καταλυτική η παρουσία του Ούκιτς που δεν μαρκαρίστηκε σωστά και έκανε ζημιές. Είναι δύσκολο για την ΑΕΚ να κερδίσει δυο παιχνίδια στη σειρά τον ΑΡΗ. Το Σάββατο είναι το δυσκολότερο παιχνίδι και για τους δυο. Σε όλες τις ομάδες συμβαίνει να κάνουν ένα κακό παιχνίδι, αν ο ΑΡΗΣ περάσει στον τελικό, λίγοι θα θυμούνται την κακή εμφάνιση του ΑΡΗ στο ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ».

Αν επηρέασε το ματς της Τουρκίας: «Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι με την Μπάνβιτ με τον ΑΡΗ να έχει μια ολοκληρωμένη εμφάνιση και το αποτέλεσμα να μην έρχεται δημιουργεί ένα ψυχολογικό θέμα. Αλλά έτσι είναι ο πρωταθλητισμός και οι ομάδες πρέπει να πηγαίνουν στο επόμενο ματς».

Για το ματς του ημιτελικού: «Στο μπάσκετ άμυνα και επίθεση ταυτίζονται. Όταν κάνεις καλή άμυνα σου δίνεται η δυνατότητα να επιτεθείς γρήγορα και να βγεις στον αιφνιδιασμό. Το βασικό που πρέπει να κάνει ο ΑΡΗΣ είναι η καλή άμυνα και να προβεί σε οργανωμένη επίθεση. Πρέπει να είναι στοχευμένες κινήσεις στις αδυναμίες της ΑΕΚ«.

Για την ενίσχυση της ΑΕΚ: «Αρχικά, ο ΑΡΗΣ με λιγότερους παίκτες όπως είναι τώρα παίζει καλύτερα γιατί οι παίκτες έχουν συγκεκριμένους ρόλους. Σχετικά με την ΑΕΚ, ήταν ευχάριστη έκπληξη γι αυτήν ο Ελονού στο ματς με τον ΑΡΗ. Παίρνει πράγματα η ΑΕΚ από τις προσθήκες, όπως και από Ντίξον και Μακγράθ».

Για την κρισιμότητα του ημιτελικού με ΑΕΚ και την ανάγκη νίκης από τον κόσμο: «Είναι ένας ημιτελικός… τελικός για τον ΑΡΗ. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να κριθεί αυτό το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό και πως θα χρειαστεί σωστή διαχείριση. Η τακτική που θα ακολουθήσει θα πρέπει να είναι σωστή και στοχευμένη. Ο ΑΡΗΣ με την προϊστορία που κουβαλάει είναι ένα έξτρα κριτήριο».

Για το ματς με τη Νίμπουργκ: «Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι συνεπής και πρώτα θα σκεφτεί το ματς με τη Νίμπουργκ και μετά την ΑΕΚ. Η Νίμπουργκ είναι πολύ καλή ομάδα και από τις καλύτερες του ομίλου. Είναι επικίνδυνο παιχνίδι για τον ΑΡΗ».

Προτεινόμενα Άρθρα