Τραγικά ποσοστά

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ήταν κακός εχθές απέναντι στην Α.Ε.Κ. και τα ποσοστά ευστοχίας του, απ’ όλα τα σημεία, δεν αποτέλεσαν εξαίρεση.

Οι «κίτρινοι» έπαιξαν μπάσκετ για 15 λεπτά εχθές απέναντι στην Α.Ε.Κ. Από τα μέσα της 2ης περιόδου κι έπειτα, όταν οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις επιθετικά από τον Ούκιτς και αύξησαν την υπέρ τους διαφορά, οι παίκτες του Πρίφτη «εξαφανίστηκαν». Καμία διάθεση στην άμυνα, χωρίς ενέργεια και μαχητικότητα, επέτρεψαν στην Α.Ε.Κ. να σκοράρει με όλους τους τρόπους και να φτάσει σε μία άνετη επικράτηση.

Από την στιγμή που η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας ήταν σε τέτοιο βαθμό αρνητική , στην επίθεση δεν γινόταν τα πράγματα να είναι καλύτερα. Ο ΑΡΗΣ δεν είχε υπομονή στο παιχνίδι του, δεν «διάβασε» σωστά την αντίπαλη άμυνα, επιχείρησε περισσότερο με ατομικές ενέργειες να φτάσει στο καλάθι, εκδήλωσε ελάχιστους αιφνιδιασμούς, με αποτέλεσμα να διευκολύνει το αμυντικό έργο των παικτών της Α.Ε.Κ.

Όταν μία ομάδα δεν υλοποιεί το επιθετικό της πλάνο και καταφεύγει σε τραβηγμένες ενέργειες, είναι φυσικό και τα ποσοστά ευστοχίας της να είναι πολύ χαμηλά. Ακόμα και στις βολές! Αυτό συνέβη και στο χθεσινό ματς για τον ΑΡΗ, ο οποίος είχε 37,83% στα δίποντα, 38% στα τρίποντα και 52,94% στις βολές.

Η χθεσινή ήττα από την Α.Ε.Κ. πρέπει να έχει θετική επίδραση επάνω στους παίκτες του Πρίφτη, οι οποίοι θα πρέπει να πεισμώσουν και να παρουσιάσουν πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Προτεινόμενα Άρθρα