Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα

από AllAboutARIS

Α.Ε.Κ. και ΑΡΗΣ παρουσιάζουν διαφορετική εικόνα τον τελευταίο μήνα από αυτή που παρουσίασαν στην έναρξη της σεζόν, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί.

Από τις 26/11 μέχρι και σήμερα, οι δύο ομάδες έχουν δώσει πέντε παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η Α.Ε.Κ. από τα πέντε ματς κέρδισε μόλις τα δύο (Κόροιβο και Λευκάδα) μέσα σε αυτό το διάστημα, σε αντίθεση με τον ΑΡΗ που έχει 5/5. Η αγωνιστική βελτίωση του Αυτοκράτορα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άμυνα που παίζουν οι παίκτες του Πρίφτη τον τελευταίο καιρό. Πιο συγκεκριμένα, ο ΑΡΗΣ δέχεται 68,4 πόντους στα τελευταία πέντε ματς ενώ η Α.Ε.Κ 75,2. Οι παίκτες του Πρίφτη έχουν ανεβάσει κατακόρυφα και τα ποσοστά τους, κυρίως, στα δίποντα, ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 75,2% στα τελευταία ματς. Από την πλευρά της η Α.Ε.Κ. δεν ξεπερνάει το 55% (53,12% για την ακρίβεια).

Τον τελευταίο μήνα ο ΑΡΗΣ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την Α.Ε.Κ. παίζει πιο πειθαρχημένο μπάσκετ, είναι αποτελεσματικότερος στην επίθεση και καλύτερος αμυντικά από την αντίπαλό του. Αύριο, οι «κίτρινοι» θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την αγωνιστική τους ανωτερότητα και μέσα στο παρκέ, προκειμένου να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα Άρθρα