Τα «δυνατά χαρτιά» της Α.Ε.Κ.

από AllAboutARIS

Α.Ε.Κ. και ΑΡΗΣ διασταυρώνουν αύριο τα ξίφη τους με έπαθλο την 3η θέση και το AllAboutARIS παρουσιάζει τους παίκτες της Ένωσης που κάνουν μέχρι στιγμής την διαφορά.

Ξεκινώντας από το κομμάτι της παραγωγικότητας, ο Μάικλ Ντίξον είναι ο πρώτος σκόρερ της Α.Ε.Κ. με 12,45 πόντους μ.ο. Πρώτος ριμπάουντερ με 6,03 «σκουπίδια» ανά αγώνα είναι ο Μίλαν Μιλόσεβιτς και τον ακολουθεί ο Σάκοτα με 3,91. Η Ένωση λειτουργεί καλύτερα όταν στο παρκέ βρίσκεται ο Ρόκο Λένι Ούκιτς. Ο Κροάτης είναι ο καλύτερος πασέρ της ομάδας του Γιούρι Ζντοβτς, με 3,66 τελικές πάσες μ.ο.

Καλύτερος μπλοκέρ είναι ο Δημήτρης αυροειδής με 0,58 μπλοκ ανά παιχνίδι και ο παίκτης που κερδίζει τα περισσότερα φάουλ ο Μιλόσεβιτς με 4 μ.ο. Πρώτος «κλέφτης» της Α.Ε.Κ. είναι ο Ντίξον με 1,25 κλεψίματα ενώ τα περισσότερα λάθη ανά αγώνα τα κάνει ο Ρόκο Λένι Ούκιτς (1,75).

Στο κομμάτι των σουτ, ο Κώστας Βασιλειάδης είναι ο αποτελεσματικότερος σουτέρ δύο πόντων με ποσοστό 70%. Πίσω από τα 6,75 ο Τζαουάντ Ουίλιαμς σουτάρει με 45,45% και στις βολές ο Ντούσαν Σάκοτα έχει το απόλυτο με 20/20.

Η Α.Ε.Κ. διαθέτει αρκετές ποιοτικές λύσεις, γι’ αυτό και το επίπεδο ετοιμότητας των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υψηλό και ανά πάσα στιγμή οι «κίτρινοι» θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για να διαχειριστούν την κατάσταση μέσα στο παρκέ.

Προτεινόμενα Άρθρα