Άστοχοι μπροστά, τραγικοί πίσω

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ήττα ντροπής λόγω αστοχίας, επιπολαιότητας και λάθος επιλογών

Μέχρι το 65 τίποτα δεν έδειχνε ότι ο ΑΡΗΣ θα γνωρίσει την πρώτη φετινή του στο Ελ Πάσο. Μετά από το γκολ του Τσιπρα στο 66΄η ομάδα κατέρρευσε. Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΑΡΗ:

ΔΙΟΥΔΗΣ: Εκτέθηκε και στα δυο γκολ από την άμυνα του και είδε τον αντίπαλο επιθετικό στο ένα μέτρο να σκοράρει. Αν δεν έσωνε σε δυο ακόμα περιπτώσεις την εστία του ή ήττα θα είχε πάρει και διαστάσεις.

ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ: Ενώ αρχικά έδειχνε να λειτουργεί καύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδι και ήταν καλός στα ανεβάσματά του, όσο περνούσα η ώρα έπεφτε η απόδοσή του.

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ: Αρνητικός για μία ακόμα φορά. Πέρα από την τεράστια ευκαιρία που χάνει μόνο του με τον τερματοφύλακα, αμυντικά εκτέθηκε από τους φιλότιμους παίκτες της Καλλιθέας. Στο δεύτερο γκολ είναι εκτός τόπου και χρόνου.

ΡΑΟΥΛ ΜΠΡΑΒΟ: Για ένα ακόμα ματς ο Ισπανός ήταν…αλλού. Λάθος θέση στο πρώτο γκολ και ανύπαρκτη αντίδραση. Ακίνητος στο δεύτερο γκολ δεν κάνει καν κίνηση για να κόψει την μπάλα από την σέντρα που βγαίνει από την δεξιά πλευρά της επίθεσης της Καλλιθέας.

ΙΝΤΖΙΔΗΣ: Εκτός θέσης και αυτός στην φάση του πρώτου γκολ, σε μία από τις λίγες φάσεις που έπρεπε να αντιδράσει, αλλά δεν το έκανε. Βγήκε για λόγους τακτικής…

ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Έτρεξε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο και προσπάθησε να βοηθήσει με την προώθηση του παιχνιδιού. Καλός στο πρώτο ημίχρονο, παραδόθηκε και αυτός στο δεύτερο μισό του αγώνα.

ΑΝΑΚΟΓΛΟΥ: Προώθησε σωστά την μπάλα και έδωσε την ευκαιρία στους ακράιους να ανέβουν πολλές φορές με τις πάσες του, χάθηκε και αυτός μετά το γκολ της Καλλιθέας.

ΤΑΤΟΣ: Μακριά από τον καλό του εαυτό.Πέρα από ορισμένες κάθετες πάσες, ήταν αρνητικός και δεν κατάφερε να βοηθήσει.

ΙΛΙΤΣ: Μέσα στις φάσεις, αλλά απίστευτα άστοχος. Αυτό που χάνει στο 47 σε κενή εστία, δεν δικαιολογείται σε καμία των περιπτώσεων. Ένα γκολ εκεί θα είχε αλάξει όλο το ματς.

ΜΙΛΟΥΝΟΒΙΤΣ: Έχει την μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο με το δοκάρι, αλλά σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί με επιπόλαιο τρόπο. Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι υπάρχει…οφσάιτ και να καλύπτει τον εαυτό του γιατί σε 3 περιπτώσεις έδειξε να μην το καταλαβαίνει σπαταλώντας ευκαιρίες.

ΤΖΕΜΠΟΥΡ: Μπήκε στο ημίχρονο, αλλά πέρα από δυο σουτ δεν ανησύχησε καθόλου τους αντιπάλους αμυντικούς. Στο τέλος πέτυχε ένα γκολ οριακά οφσάιτ, αλλά έτσι και αλλιώς όλα είχαν κριθεί.

ΚΑΠΝΙΔΗΣ: Δεν βρήκε χώρους, δεν τον ευνοεί αυτό το 4-4-2, καθώς είναι παίκτης που έχει αντίληψη του γκολ (φάνηκε και στο οφσάιτ που του ακυρώθηκε), αλλά όταν δεν τροφοδοτείται σωστά δεν μπορεί να δημιουργήσει μόνος του προυποθέσεις.

ΝΤΟΥΝΗΣ: Μία ακόμα αρνητική εμφάνιση. Μπήκε για να βοηθήσει μεσοεπιθετικά, αλλά στην ουσία χαράμισε τις όποιες ευκαιρίες του δόθηκαν με λάθος επιλογές.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το παιχνίδι και οι επιλογές του χωρίζονται σε δύο μέρη. Φυσικά και δεν ευθύνεται ο Αναστόπουλος που οι επιθετικοί του σε 5 τετ-α-τετ αστοχούν ή η μπάλα πάει δυο φορές στο δοκάρι ή ο Ίλιτς σε κενή εστία σουτάρει άουτ ή η ομάδα πετυχαίνει 3 γκολ που ακυρώνονται ως οφσάιτ (σωστά). Στις λεπτομέρειες μέχρι και το 65 το σκορ θα μπορούσε να ήταν…καθαρισμένο για τον ΑΡΗ, αν οι παίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί και όχι τόσο επιπόλαιοι.

Μετά το γκολ όμως δεν του βγαίνει απολύτως τίποτα. Καταρχήν ο ΑΡΗΣ είναι πολύ χειρότερος με τους δυο παίκτες στην κορυφή και χάνει κάθε επιθετικότητα που του έδιναν Μπαρκάν και Ίλιτς από τα πλάγια. Αποκορύφωμα είναι η αλλαγή του Ντούνη. Ο Αναστόπουλος ρισκάρει πάρα πολύ, αλλά αντί η ομάδα να γίνει πιο επιθετική…κόβεται στα δυο και απειλεί ελάχιστα. Παράλληλα είναι…τρικυμία στα μετόπισθεν. Eίναι ξεκάθαρο ότι ο Αναστόπουλος δεν μπορεί να αλλάξει από τα στόπερ τον ντεφορμέ Ραούλ Μπράβο και δεν έχει και ένα αμυντικό χαφ που θα έπρεπε ήδη να έχει αποκτηθεί αφού το πρόβλημα έχει εντοπιστεί εδώ και πολύ καιρό. Όπως στις νίκες βέβαια, έτσι και στις ήττες πάντα η ευθύνη είναι του προπονητή και πλέον ο Αναστόπουλος πρέπει να διαχειριστεί και το αρνητικό κλίμα και την έλλειψη ηρεμίας.

Προτεινόμενα Άρθρα