Ξεφτίλα ολκής!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Εχασε έδαφος η ομάδα στην προσπάθεια της να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας

Με τον χειρότερο τρόπο και ένα…χαρακίρι ολκής ξεκίνησε το 2017 για τον ΑΡΗ. Σε ένα ματς όπου οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου έχανε τα… άχαστα, γνώρισε τελικά την ήττα με 2-0 από την Καλλιθέα και έχασε έδαφος στην προσπάθεια της να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Τσίπρας με τα δύο γκολ που πέτυχε, στις ελάχιστες φάσεις που δημιούργησαν οι αποτελεσματικοί γηπεδούχοι στην περιοχή του Διούδη. Ο ΑΡΗΣ από την πλευρά του είχε δύο δοκάρια με Μιλούνοβιτς και Μπαργκάν, σκοράροντας παράλληλα τρία γκολ με τον Σέρβο, τον Καπνίδη και τον Τζεμπούρ που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. 

Ετσι ξεκίνησε

Η ενδεκάδα που ξεκίνησε ο Νίκος Αναστόπουλος, δεν επεφύλλασε ιδιαίτερες εκπλήξεις Ο κόουτς του ΑΡΗ εμπιστεύτηκε το επιθετικό 4-2-3-1 των τελευταίων αγώνων, με το δίδυμο Παυλίδη-Ανάκογλου στο κέντρο και τον Τάτο λίγο πιο μπροστά. Ο Μιλούνοβιτς ξεκίνησε στα δεξιά της επίθεσης, με τον Μπαργκάν στα αριστερά και τον Ίλιτς στην κορυφή. Τζανακάκης, Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο και Καράμπελας ήταν η τετράδα στην άμυνα και ο Διούδης στο τέρμα.

«Μουδιασμένο» ξεκίνημα, ανούσια κατοχή

Ο ΑΡΗΣ μπήκε με σαφή διάθεση να επιβάλλει τον ρυθμό του είχε την περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του. Πέραν όμως της κατοχής, δεν θα έχει να θυμάται τίποτα από ένα πρώτο «μουδιασμένοι» 20λεπτο, στο οποίο δεν μπορούσε να περάσει αποτελεσματικά τη μπάλα μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μην καταγράψει ούτε φάση στα καρέ του Σταυριανού. Στο 8′ βέβαια ο Μιλούνοβιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή, αλλά ο Καράμπελας που έκανε τη σέντρα ήταν οφσάιντ.

Ανέβασε στροφές μετά το 20′

Το δεκάλεπτο 20′-30′ ήταν και το καλό διάστημα του ΑΡΗ στο πρώτο ημίχρονο. Με αποτελεσματικό πρέσινγκ και πολλές κλεμμένες μπάλες στον χώρο του κέντρου, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου προσπάθησε να απειλήσει όταν η άμυνα της Καλλιθέας ήταν ανοργάνωτη. Τον… χορό των φάσεων άνοιξαν οι Σέρβοι, με τον Σταυριανό να σταματάει το σουτ του Ιλιτς στο 23΄και την προσπάθεια του Μιλούνοβιτς δύο λεπτά αργότερα, να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Στον τελευταίο ανήκει και η μεγαλύτερη φάση του ΑΡΗ στο πρώτο μέρος. Ο 23χρονος εξτρέμ έκανε την κοντινή προβολή, ο Σταυριανός έστειλε τη μπάλα στα δοκάρι για να την απομακρύνουν στη συνέχεια οι αμυντικοί της Καλλιθέας. Ενα λεπτό νωρίτερα ο Τάτος από πλάγια θέση, δεν κατάφερε ούτε αυτός να σκοράρει.

Το υπόλοιπο ημίχρονο κύλησε με την Καλλιθέα να ψάχνει ό,τι καλύτερο μπορεί στην κόντρα, εκμεταλλευόμενη την μέτρια εικόνα της άμυνας του ΑΡΗ. Οι Θεσσαλονικείς έχασαν ακόμη μία ευκαιρία στο 42′, όταν ο Σταυριανός σταμάτησε το σουτ του προωθημένου Καράμπελα, από την έξυπνη πάσα του Τάτου στην πλάτη της άμυνας.

Μέσα ο Τζεμπούρ και φουλ επίθεση

Ο Αναστόπουλος βλέποντας ότι το γκολ δεν έρχεται, έριξε με την έναρξη της επανάληψης του Τζεμπούρ στο παιχνίδι αντί του Μιλούνοβιτς. Κίνηση που πήγε τον Τάτο πιο αριστερά και έφερε τον Ιλιτς πίσω από τον Γαλλοαγλερινό.

Εχασε το άχαστο ο Ιλιτς!

Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να πάρει με το καλημέρα κεφάλι στο σκορ, στην διπλή ευκαιρία που δημιούργησε στο 48′ Ο Μπαργκάν με αριστερό σουτ σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο αμαρκάριστος Ιλιτς έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ.

Ο ΑΡΗΣ τα έχανε, η Καλλιθέα… όχι

Μέχρι το 65΄ο ΑΡΗΣ είχε κλείσει την Καλλιθέα στα καρέ της και με… σφυροκόπημα διαρκείας έψαχνε επίμονα ένα γκολ, με διαδοχικές ευκαιρίες. Του έλειπε όμως η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, ενώ όταν σκόραρε στο 63΄με τον Καπνίδη, ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Δυστυχώς για την ομάδα του Αναστόπουλου, το ίδιο δεν ίσχυσε με την Καλλιθέα, η οποία στην πρώτη καλή φάση που είχε, πήρε και το προβάδισμα κόντρα στην ροή του αγώνα. Από το γέμισμα του Σμυρλή στην περιοχή και την κεφαλιά-πάσα του Κρεββατά, ο Τσίπρας με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ μετά από 65΄λεπτά στο «Ελ Πάσο».

Στα… χαμένα ο ΑΡΗΣ, τον «σκότωσε» πάλι ο Τσίπρας

Σε αντίθεση με άλλες φορές που βρέθηκε πίσω στο σκορ, αυτή τη φορά ο ΑΡΗΣ δεν αντέδρασε καθόλου σωστά, μοιάζοντας σαν… χαμένος μέσα στο γήπεδο. Γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Καλλιθέα και στο 77′ σκοράρε εκ νέου με την κοντινή προβολή του Τσίπρα. Στο 88′ ο Διούδης έσωσε την ομάδα του από ένα τρίτο γκολ προ του Ηλιάδη, ενώ στις καθυστερήσεις ο ΑΡΗΣ σκόραρε και πάλι αλλά ο Τζεμπούρ ήταν οφσάιντ.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
: Γιώργος Φουκάκης (Ηρακλείου)

ΒΟΗΘΟΙ: Γιώργος Κουντουρέλλης (Αθηνών), Κώστας Φαρμάκης (Δυτικής Αττικής)

4ος: Χρήστος Μανούρας (Τρικάλων)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 6′ Κατσικογιάννης, 65′ Τσίπρας/57′ Ιντζίδης, 80′ Ραούλ Μπράβο, 89′ Τζανακάκης, 90’+5′ Τάτος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Κουρμπανάς): Σταυριανός, Λεβέντης, Σταμόπουλος (36′ Τοπάλι), Συριόπουλος, Πάτας, Κατσικογιάννης, Τσίπρας, Μπέλης, Κρεββατάς (74′ Μάκκο), Σταματάκος, Σμυρλής (84′ Ηλιάδης)

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Καράμπελας, Ιντζίδης (73′ Ντούνης), Ραούλ Μπράβο, Παυλίδης, Ανάκογλου, Μπαργκάν, Μιλούνοβιτς (46′ Τζεμπούρ), Τάτος, Ιλιτς (59′ Καπνίδης).

Προτεινόμενα Άρθρα