Πέταξε βαθμούς η Λίβερπουλ (vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Πρωτοχρονιάτικο δώρο για την Τσέλσι

H κυρίαρχη Λίβερπουλ δεν κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Σάντερλαντ μπαίνοντας με το δεξί στο 2017. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ άφησε δύο πολύτιμους, για τον τίτλο, βαθμούς κόντρα στις “μαύρες γάτες” και καλείται να ανέβει βαθμολογικό γολγοθά στην συνέχεια προκειμένουν να παραμείνει κοντά στην Τσέλσι στην κούρσα του τίτλου.

Δεν χρειάζεται να είσαι ο μεγαλύτερος αετομάτης στα χρονικά της όρασης για να το καταλάβεις- ακόμα κι αν έχεις προχωρημένο καταρράχτη, το βλέπεις γιατί… βγάζει μάτι: το πρόβλημα της Λίβερπουλ στην άμυνα είναι το μοναδικό πράγμα μαζί με το Σινικό Τείχος που φαίνεται από το διάστημα και της έχει στοιχίσει ουκ ολίγους (πολύτιμους) βαθμούς.

Το  ίδιο συνέβη και σήμερα: η- κουρασμένη είναι η αλήθεια, καθώς έπαιζε το Σάββατο το απόγευμα ντέρμπι με την Σίτι- Λίβερπουλ δοκιμαζόταν στην έδρα της Σάντερλαντ και είχε ως μοναδικό της στόχο το «τρίποντο», προκειμένου να συνεχίσει το κυνήγι της Τσέλσι στην κορυφή.

Αμ δε: μπορεί στο 19΄ ο Στάριτζ με ωραία κεφαλιά να έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Κλοπ με 0-1, όμως μετά οι «Κόκκινοι» επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ μεγαλοψυχίας, μοιράζοντας αφειδώς πέναλτι.
Πρώτα στο 25΄ ο Κλαβάν έκανε το πρώτο, με τον Νταφό να δέχεται το πρωτοχρονιάτικο δωράκι, να στήνει την μπάλα στα 11 βήματα και να την στέλνει στο βάθος της εστίας του Μινιολέ για το 1-1.

Από κείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν (με την κόπωση ν’ αποτελεί τροχοπέδη στα σχέδιά τους) να πάρουν εκ νέου τα ηνία κι εν τέλει το κατάφεραν στο 72΄: κόρνερ, κεφαλιά Μανέ και 1-2.  

Δέκα λεπτά αργότερα, όμως, ο Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός αποφάσισε από Δόκτωρ Τζέκιλ να γίνει Κύριος Χάιντ: «χαζό»- αλλά πεντακάθαρο- χέρι μετά από εκτέλεση φάουλ, πασιφανές πέναλτι, νέα εύστοχη εκτέλεση Νταφό και  το τελικό 2-2.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μανόνε, Λοβ, Ο’Σέι, Τζιλομποτζί, Φαν Άανχολτ, Λάρσον, Εντόνγκ, Ρόντγουελ, Γιανουζάι, Ντεφό, Μπορίνι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Κλάβαν, Μίλνερ, Εμρέ Τζαν, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα, Μανέ, Φιρμίνο, Στάριτζ.

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:
 

Δευτέρα

Μίντλεσμπρο – Λέστερ 0-0

Έβερτον – Σαουθάμπτον 3-0 (73′ Ένερ Βαλένσια, 81′ πέν. Μπέινς, 89′ Λουκακού)

Μάντσεστερ Σίτι – Μπέρνλι 2-1 (58′ Κλισί, 62′ Αγκουέρο / 70′ Μι)

Σάντερλαντ – Λίβερπουλ 2-2 (25′ πέν. και 84′ πέν. Ντεφόου / 20′ Στάριτζ, 72′ Μανέ)

Γουέστ Μπρομ – Χαλ 3-1 (49′ Μπραντ, 62′ ΜακΌλεϊ, 73′ Μόρισον / 21′ Σνόντγκρας)

Προτεινόμενα Άρθρα