Οταν μιλούν οι αριθμοί

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ποιοι είναι εκείνοι που ξεχωρίζουν με τη διακοπή του πρωταθλήματος

Η Stoiximan Basket League… πήγε διακοπές, ο 1ος γύρος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, όμως ήδη υπάρχουν παίκτες του ΑΡΗ που ξεχωρίζουν στις στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος.

Το νικηφόρο σερί του τελευταίου διαστήματος, έχει βοηθήσει κάποιους είτε να παραμείνουν στο top-5 κάποιων κατηγοριών είτε να αναρριχηθούν σε αυτά, έπειτα από δώδεκα αγωνιστικές. Αυτό που μετράει βέβαια στο τέλος είναι η ομάδα, το σύνολο. Μέσα όμως από την πορεία της, αναδεικνύονται αρκετές φορές και οι παίκτες της.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Ουίλ Κάμινγκς. Ο 24χρονος γκαρντ μπορεί να παλεύει ακόμα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, παρόλα αυτά είναι ο 2ος σκόρερ του πρωταθλήματος με 170 πόντους. Πρώτος παραμένει ο Κεν Μπράουν με 196. Από τη στιγμή όμως που αποχώρησε από τον Κόροιβο, είναι ζήτημα χρόνου για τον Κάμινγκς να τον προσπεράσει και να είναι αυτός ο αρχισκόρερ της λίγκας. Ο πόιντ γκαρντ του ΑΡΗ κατέχει επίσης τη 2η θέση στη λίστα των παικτών με τις περισσότερες βολές (38) πίσω από τον Γιάννη Μπουρούση (52), ενώ είναι ο 4ος παίκτης του πρωταθλήματος με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ (52).

Στους… κλέφτες, το όνομα του Βασίλη Ξανθόπουλου δεν θα γινόταν να λείπει από την πρώτη πεντάδα. Ο έμπειρος γκαρντ κατέχει την 3η θέση με 24 κλεψίματα, μόλις ένα λιγότερο από τα 25 του Σάνον Σκοτ που βρίσκεται στην κορυφή.

Τέλος στους… εύστοχους, ο Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς έχει το 5ο καλύτερο ποσοστό στα δίποντα με 63,04%. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης από την πλευρά του, είναι στην 4η θέση των πιο εύστοχων από τη γραμμή των βολών με 85,71%.

Προτεινόμενα Άρθρα