Το φορτσάτο ξεκίνημα και το… φρενάρισμα στο 3ο δεκάλεπτο

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική του εικόνα τελευταία, λειτουργεί πιο σωστά σε άμυνα κι επίθεση και τα νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι του έχουν μειωθεί αισθητά. Ρίχνοντας όμως μια προσεκτικότερη ματιά στην στατιστική, θα λέγαμε ότι το τρίτο δεκάλεπτο είναι το κακό των «κιτρίνων».

Όσο περνάει ο καιρός, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη βρίσκει τον ρυθμό και την χημεία της και παρά το γεγονός ότι στερήθηκε τις υπηρεσίες βασικών παικτών, λόγω τραυματισμών, κατάφερε να παραμείνει συσπειρωμένη, παίρνοντας τις απαραίτητες νίκες.

Οι «κίτρινοι» τρέχουν ένα σερί 7 νικών σ’ Ελλάδα κι Ευρώπη και θέλουν να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο. Στις αναμετρήσεις που προηγήθηκαν, κυρίως σε αυτές του πρωταθλήματος, βλέπουμε τον ΑΡΗ να ξεκινάει δυναμικά, να μπαίνει με αποφασιστικότητα και συγκέντρωση στο παρκέ και παίζοντας καλό μπάσκετ να «χτίζει» διαφορές ασφαλείας από το ημίχρονο, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο το έργο του. Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως, οι παίκτες του Πρίφτη έχουν κάποια νεκρά διαστήματα, τα οποία δίνουν την δυνατότητα στους αντίπαλους να φορτώσουν με αρκετούς πόντους το καλάθι τους.

Πιο συγκεκριμένα, στα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε ο Αυτοκράτορας τον τελευταίο μήνα (με Λευκάδα, Κολοσσό, Κύμη, Απόλλωνα Πάτρας και Λαύριο) δέχεται στην Γ΄ περίοδο 19,6 πόντους μ.ο., δηλαδή 9,2 πόντους λιγότερους απ’ ότι δέχεται σ’ ένα ολόκληρο ημίχρονο (28,8 πόντους μ.ο. στο ημίχρονο).

Καμία ομάδα δεν μπορεί να παίζει για 40 λεπτά στα… κόκκινα και είναι φυσιολογικό όσο το παιχνίδι κυλάει προς το τέλος του, η κούραση να καταβάλλει όλο και περισσότερο το σώμα και το πνεύμα των αθλητών και να επηρεάζει την απόδοσή τους. Οι «κίτρινοι» παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να βελτιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις αδυναμίες τους, καθώς το επίπεδο δυσκολίας αλλά και η κρισιμότητα των αγώνων που ακολουθούν αυξάνονται. Ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις δυνατότητές τους, τα δυνατά και τα τρωτά τους σημεία και τώρα που όλοι είναι υγιείς και με ανεβασμένη ψυχολογία από τις διαδοχικές νίκες, αναμένεται να παρουσιάσουν ακόμη καλύτερη εικόνα.

Προτεινόμενα Άρθρα