AΡΗΣ μέχρι τελικής πτώσης! (pics)

από AllAboutARIS

Γεννήθηκε στην πόλη Σάντα Κρουζ ντε λα Σιέρα στη Βολιβία και σε ηλικία 23 ετών αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να σπουδάσει μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο Χοσέ Βέρα, όμως, σίγουρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ πόσο πολύ θα επηρέαζε τη ζωή του η συγκεκριμένη απόφαση.

Η γνωριμία του με δυο φιλάθλους του ΑΡΗ, τον Γιώργο και τον Χρήστο, αλλά και η πρώτη του παρουσία στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τον έκαναν φανατικό οπαδό των «κίτρινων». Πηγαίνει, πλέον, σχεδόν κάθε Κυριακή στο γήπεδο, ενώ έχει προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, φανέλες, κασκόλ, σκουφάκια της αγαπημένης του ομάδας. 

Ποια ήταν η πρώτη επαφή που είχες με τον ΑΡΗ;

«Ηξερα για τον ΑΡΗ κι όταν ζούσα στη Βολιβία. Αγωνιζόταν, εξάλλου, εκεί ο Νάτσο Γκαρσία, ένας από τους καλύτερους παίκτες της χώρας μου».

– Πώς, όμως, προέκυψε το να γίνεις οπαδός του;

«Είχα αποφασίσει να συνεχίσω τις σπουδές μου ως μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών στο εξωτερικό. Αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη γιατί είχα γνωρίσει τον Γιώργο και τον Χρήστο μέσω Ιντερνετ. Με πήγαν στο γήπεδο σε παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και τρελάθηκα με τον παλμό που επικρατούσε στις εξέδρες. Εγινα φανατικός οπαδός του ΑΡΗ. Επίσης, άκουγα συνεχώς από ανθρώπους γύρω μου να αναφέρουν το όνομα της ομάδας».

– Ποιες είναι οι διαφορές που εντόπισες στην Ελλάδα σε σχέση με τα γήπεδα της πατρίδας σου;

«Στη Βολιβία οι οπαδοί φωνάζουν λίγο στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στο “Κλεάνθης Βικελίδης” δεν σταματάνε να ενισχύουν την ομάδα τους, ακόμα κι όταν χάνει. Μου έκανε επίσης εντύπωση ότι στην Ελλάδα μπορεί στο γήπεδο να πετάξουν ακόμα και φαγητά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είναι λίγο παράξενο. Ξέρω, πάντως, ότι το γήπεδο του ΑΡΗ το έχουν αποκαλέσει το “Μπομπονέρα της Ευρώπης”. Δυστυχώς δεν έχω παραβρεθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά έχω δει στο Ιντερνετ την ατμόσφαιρα στο φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς. Ηταν απίστευτη».

– Πώς σου φαίνεται η ζωή στην Ελλάδα;

«Είναι πολύ όμορφα τα πράγματα εδώ. Η Θεσσαλονίκη είναι ένα μέρος που σου φτιάχνει συνεχώς τη διάθεση. Μου αρέσει, επίσης, το γεγονός ότι έχει θάλασσα».

– Ποιο σύνθημα του ΑΡΗ είναι το αγαπημένο σου;

«Το “όσο θα ζω, χιλιόμετρα θα γράφω και θα τραγουδώ”. Μου θυμίζει πολύ τη Λατινική Αμερική».

«ΠΑΝΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΗΣ»

Ο Χοσέ Βέρα δεν είναι ο πρώτος που έχουν… μετατρέψει σε οπαδό του ΑΡΗ οι Γιώργος Σιταράς και Χρήστος Γεωργοβασιλόπουλος. Οι δυο φίλοι ταξιδεύουν κάθε καλοκαίρι σε χώρες της Λατινικής Αμερικής έχοντας πάντοτε μαζί τους φανέλες και καπέλα της αγαπημένης τους ομάδας: «Το έχουμε κάνει σκοπό να κάνουμε παντού ακόμα πιο γνωστό το όνομα του ΑΡΗ.

Εχουμε πάει σε πολλά γήπεδα και έχουμε ακούσει πολλά εγκωμιαστικά σχόλια. Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν στην Τατσίρα, πόλη της Βενεζουέλας, όταν και μας σταμάτησε στο δρόμο κάποιος, ο οποίος είχε βρεθεί στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στο φιλικό παιχνίδι του ΑΡΗ με την Μπόκα Τζούνιορς και μας ζήτησε να αλλάξουμε φανέλες. Ηταν απίστευτο συναίσθημα, μας γέμισε υπερηφάνεια». 

Πηγή: Goal

Προτεινόμενα Άρθρα