Γλίτωσε τον… εφιάλτη πριν τα Χριστούγεννα!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με χαμόγελα στη διακοπή των εορτών οι «κιτρινόμαυροι»

Ο ΑΡΗΣ είδε μπροστά του τον… εφιάλτη πριν τα Χριστούγεννα, αλλά ο Ζόρο τον γλίτωσε από τα χειρότερα. Ο αμυντικός των Χανιών έκανε… δώρο στον Καπνίδη και ο 23χρονος φορ έδωσε στους «κίτρινους» τη νίκη με 2-1 στις καθυστερήσεις.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει το προβάδισμα στο 19′ με τον Ζέρη, με τον Τάτο να ισοφαρίζει στο 40′ από εξαιρετική πάσα του Μπράνα Ιλιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο ακολούθησε ένα… σφυροκόπημα διαρκείας από τους γηπεδούχους, με τον Καπνίδη να μπαίνει στο 87′ και στο 92′ να κάνει το 2-1.

Ετσι ξεκίνησε

Τρία ήταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του ΑΡΗ, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στα Τρίκαλα. Ντούνης, Τσουμάνης και Ανάκογλου επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα, στο 4-2-3-1 με το οποίο κατέβασε ο Αναστόπουλος την ομάδα. Ο Διούδης ήταν στο τέρμα, Τσουμάνης-Τζανακάκης στα μπακ και Μπράβο Ιντζίδης στο κέντρο της άμυνας. Ανάκογλου-Παυίδης ήταν το δίδυμο στα χαφ με τον Τάτο πιο πίσω από τον Ιλιτς και τους Μπαργκάν-Ντούνη στις πλευρές.

Δύο δοκάρια και ένα πέναλτι… που δεν δόθηκε

Το παιχνίδι στο ξεκίνημα δεν διεκδικούσε ιδιαίτερες δάφνες από πλευράς θεάματος, με τον ΑΡΗ να «ψάχνεται» και τα Χανιά να αγγίζουν το 0-1 μόλις στο 6′ Ο Τσουκάνης με φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Διούδη. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ντούνης απάντησε με δικό του δοκάρι αλλά με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ νωρίτερα ο Γκουγκούδης έκλεισε τα μάτια σε καθαρή ανατροπή του Τσουμάνη μέσα στην περιοχή και δεν έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Ζέρης, του έβαλε δύσκολα

Και ενώ ο αγώνας με εξαίρεση τα δύο δοκάρια δεν.., μύριζε γκολ, αυτό τελικά ήρθε και μάλιστα από τα Χανιά. Αρχικά ο Ανάκογλου έχασε τη μπάλα και εν συνέχεια ο Ιντζόγλου έχασε τον Ζέρη, για να κάνει ο τελευταίος με σουτ εντός περιοχής το 0-1 και να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου.

Πίεσε αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους

Ο ΑΡΗΣ όπως συνηθίζει φέτος δεν… ψάρωσε όταν έμεινε πίσω στο σκορ και με φουλ πίεση. Το γεγονός όμως ότι δεν μπορούσε να διασπάσει τη σφιχτή άμυνα του αντιπάλου, τον ανάγκασε να ψάχνει το γκολ κυρίως μέσα από στημένες μπάλες. Στο 22′ ο Αθανασίου σταμάτησε στη γραμμή την κοντινή κεφαλιά του Ραούλ Μπράβο, φωνάζοντας «παρών» και στην πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Τάτου στο 38′.

Η έμπνευση του Ιλιτς και η ψυχραιμία του Τάτου

Ισως στη μοναδική φάση που τα Χανιά έδωσαν χώρους στο πρώτο μέρος, ο ΑΡΗΣ δεν την άφησε να πάει χαμένη και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Ιλιτς έβγαλε με μπαλιά… ζωγραφιά τον Τάτο στην πλάτη της άμυνας και αφού κατέβασε με μεγάλη ψυχραιμία μέσα στην περιοχή και με παίκτη πάνω του, νίκησε τον Αθανασίου με δυνατό σουτ για το 1-1.

Ενα δεύτερο ημίχρονο… σφυροκόπημα

Μην έχοντας άλλη επιλογή, ο ΑΡΗΣ έπαιξε τα… ρέστα του από την αρχή της επανάληψης. Είτε όμως θα έβρισκε μπροστά του τον Αθανασίου, όπως στο σουτ του Ανάκογλου στο 70′, ή θα έβλεπε τις προσπάθειες του να περνούν μόλις άουτ. Οπως η κεφαλιά του Παυλίδη στο 50′ ή το φάουλ του Μιλούνοβιτς στο 77′.

Ο Αναστόπουλος σταδιακά άρχισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και σταδιακά έριξε ό,τι βαρύ χαρτί είχε στον πάγκο. Μιλούνοβιτς, Τζεμπούρ και Καπνίδης μπήκαν για να κάνουν πιο επιθετικό τον ΑΡΗ, ο οποίος από το 68′ και μετά έπαιζε με τρεις πίσω λόγω της αποχώρησης του Τσουμάνη.

Το… δώρο του Ζόρο και ο «λυτρωτής» Καπνίδης

Ο ένας μπήκε για να βοηθήσει αμυντικά και ο άλλος επιθετικά. Ο Ζόρο όμως αντί για… ωραίος εξελίχθηκε σε μοιραίος. Σε ένα γέμισμα στην περιοχή των Χανιών, έκανε τραγικό γύρισμα με το κεφαλιά προς τον Αθανασίου και έβγαλε έτοιμο γκολ στον Καπνίδη, για να κάνει από κοντά το 2-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάννης Γκουγκούδης (Σερρών)

ΒΟΗΘΟΙ: Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών), Αναστάσιος Ζυγκερίδης (Σερρών)

4ος: Κώατας Κοτσάνης (Δράμας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 55′ Ανάκογλου, 77′ Ραούλ Μπράβο/25′ Σταματής,30′ Γκεμίσης, 65′ Ηρακλής

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης (68′ Τζεμπούρ), Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδης, Ανάκογλου Παυλίδης (87′ Καπνίδης), Μπαργκάν, Ιλιτς, Τάτος, Ντούνης (74′ Μιλούνοβιτς)

ΧΑΝΙΑ (Θεόδωρος Γκάτζιος): Αθανασίου, Ζέρης, Ηρακλής, Θεολόγου, Γκεμίσης (89′ Ζόρο), Φουρλάνος, Τσουκάνης, Αποαστολόπουλος (68′ Ντούμος), Σιάννης, Σταμάτης, Βαρχούχας (56′ Νικολόπουλος)

Προτεινόμενα Άρθρα