«Είχαμε ψυχή και έτσι θα συνεχίσουμε!»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Δεν είναι εύκολο να παίζεις στον ΑΡΗ»

Τη δική του άποψη για τη νίκη επί των Τρικάλων κατέθεσε ο Βασίλης Ρόβας, μιλώντας στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air».

Ο 32χρονος μέσος αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που είχε χθες η ομάδα και την κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο, αναφερόμενος επίσης και στη μέχρι τώρα πορεία της σε πρώτάθλημα και Κύπελλο.

Αναλυτικά: 

Για το παιχνίδι με τα Τρίκαλα: «Ηταν ένα παιχνίδι που τα είχε ολα. Πολλά γκολ, δυνατές μονομαχίες. Με τέτοια ματς, ο ποδοσφαιριστής… φτιάχνεται και ειδικά όταν έρθει η νίκη».

Για την όμορφη ατμόσφαιρα στο γήπεδο: «Με 9 χιλιάδες κόσμο, είδαμε όλοι τι ένταση είχε το γήπεδο. Φανταστείτε να γεμίσει, τι θα γίνει…».

Για την εικόνα της ομάδας: «Η ομάδα δείχνει ότι έχει πολλές δυνατότητες. Παιχνίδι με παιχνίδι, δενόμαστε ο ένας με τον άλλον. Η ομάδα έχει παίξει εννιά παιχνίδια, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα, αν πάνε όλα καλά και στο Κύπελλο».

Για την αντίδραση του ΑΡΗ, όταν έμεινε πίσω στο σκορ: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών. Η ομάδα όμως βρήκε το σθένος και τη δύναμη να γυρίσει το ματς. Τα Τρίκαλα είναι καλή ομάδα. Παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και τους αδικεί η θέση στην οποία βρίσκονται. Θα είναι δύσκολος αντίπαλος για κάθε ομάδα. Εμείς όμως δείξαμε χαρακτήρα. Στο 0-1, μας… κόπηκαν τα πόδια. Η προσωπικότητα όμως των παικτών, έδειξε τον δρόμο για να έρθει η νίκη».

Για τις προσωπικότητες του ρόστερ που… βάζουν πλάτη στα δύσκολα: «Χθες ως ομάδα κάναμε πολλά λάθη. Δεν θέλω να κρύβομαι. Είχαμε όμως ψυχή και στις προσωπικές μονομαχίες ήμασταν δυνατοί. Ο Ιλιτς ήταν σε καλή μέρα, όπως και κάποιοι άλλοι παίκτες που βοήθησαν. Ετσι λειτουργεί μία ομάδα. Ο ένας βοηθάει τον άλλο.

Επειδή ξέρω την ομάδα όσο λίγοι, δεν είναι εύκολο. Η φανέλα είναι βαριά, υπάρχουν απαιτήσεις και ο κόσμος δεν έχει υπομονή. Για αυτό και υπάρχει πίεση. Τώρα αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται πολλά παιδιά. Καταλαβαίνουν πλέον τι σημαίνει ο κόσμος του ΑΡΗ. Ακόμα και εμείς οι έμπειροι, μερικές φορές επηρεαζόμαστε. Θέλει λίγο χρόνο και υπομονή. Η ομάδα γίνεται πιο συμπαγής. Παιχνίδι με παιχνίδι, πρέπει να κερδίζουμε κάτι. Η ομάδα γράφει μία καινούργια σελίδα. Αν έχουμε λίγη υπομονή, θα την οδηγήσουμε εκεί που πραγματικά ανήκει».

Για την αμυντική προσέγγιση του αγώνα από τα Τρίκαλα: «Ολες οι ομάδες έτσι θα παίζουν με τον ΑΡΗ. Γνωρίζουν ότι θα βγούμε μπροστά και θα παίξουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Για αυτό και ψάχνουν την κόντρα, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τα δικά μας λάθη. Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αλλιώς την ποιότητα του ΑΡΗ. Η ομάδα έχει ρόστερ που χωράει στην πρώτη πεντάδα της Super League. Με ομάδες που παίζουν ανοικτά, θα δείχνουμε ένα άλλο πρόσωπο».

Για την αναμέτρηση που ακολουθεί με τα Χανιά: «Εγώ θέλω τους τρεις βαθμούς. Δεν με νοιάζει πως θα έρθουν. Μόνο έτσι θα ολοκληρωθεί η χθεσινή επιτυχία. Ετσι, θα έχουμε ηρεμία και θα περάσουμε ήρεμες γιορτές. Θα γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και θα επιστρέψουμε δυνατοί, γιατί τον Γενάρη έχουμε έναν… Γολγοθά».

Για την αντίδραση του ΑΡΗ μετά από το κακό ξεκίνημα στη σεζόν και πως κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα η ομάδα: «Οχι πολύ εύκολα… Μέχρι να κερδίσουμε τον Κισσαμικό, οι προπονήσεις ήταν μαρτυρικές. Δεν είχαμε ψυχολογία. Ημασταν σκεπτικοί. Πέρασαν πολλά πράγματα από το μυαλό μας. Μπορέσαμε όμως και το ξεπεράσαμε γρήγορα. Αν παίρναμε ένα από τα πρώτα δύο παιχνίδια, θα ήμασταν καλύτερα. Ετσι είναι όμως το ποδόσφαιρο».

Για την κλήρωση του Κυπέλλου: «Μπορεί να πέσουμε με μία ομάδα Super League. Αν θέλω μία ομάδα, αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, για να ζήσουμε ένα μεγάλο ντέρμπι. Μπορούμε να κερδίσουμε τέτοιες ομάδες. Καλό θα ήταν όμως να έχουμε μία πιο βατή κλήρωση, για να μην χάσουμε και τον προσανατολισμό μας».

Για τη χρησιμοποίηση του στα στόπερ: «Οταν ο Βασίλης είναι καλά, όπου και να παίξει δεν έχει θέμα. Δίνω και την ψυχή μου. Πάντα δίνω το 200% και δεν κοροϊδεύω. Σίγουρα υπάρχουν και στιγμές που θα είμαστε ντεφορμέ. Οταν όμως ένας παίκτης σέβεται τον ευατό του, τα δίνει όλα. Αυτός είμαι. Ενας εργάτης μέσα στο γήπεδο. Αυτό θα κάνω μέχρι να σταματήσω και μακάρι να τελειώσω την καριέρα μου στον ΑΡΗ».

Για την εικόνα του ίδιου μέχρι στιγμής: «Μπορώ να δώσω κι άλλα. Δεν μπορείς όμως να βάζεις τον εγωισμό σου πάνω από την ομάδα. Εγώ θέλω να βοηθάω πρώτα τον προπονητή μου και μετά τους συμπαίκτες του. Χθες έδωσα τα πάντα μέσα στο γήπεδο και ελπίζω να συνεχίσω έτσι».

Προτεινόμενα Άρθρα