Από τη… Σερβία, με αγάπη!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Διαφήμιση του ποδοσφαίρου στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Αυτό κι αν είναι διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Φάσεις, ένταση, μονομαχίες και πέντε γκολ σε ένα χορταστικό παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον ΑΡΗ να παίρνει σημαντική νίκη με 3-2 επί των Τρικάλων. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές, ο Μπράνα Ιλιτς. Ο Σέρβος άσσος φώναξε «παρών» και με δύο γκολ (62′, 82′) ηγήθηκε της προσπάθειας των «κιτρινόμαυρων», με τον Μπαργκάν να πετυχαίνει επίσης ακόμη ένα στο 52′.

Ετσι ξεκίνησε

Ο Νίκος Αναστόπουλος προτίμησε για ακόμη μία φορά το 4-2-3-1, αλλά με έναν πιο αμυντικογενή μέσο, τον Ρόβα, δίπλα στον Ανάκογλου αντί του Παυλίδη. Ο Διούδης ήταν στο τέρμα με τον Τζανακάκη να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα και να ξεκινάει στο δέξι άκρο της άμυνας, με τον Καράμπελα στο αριστερό και τους Ιντζίδη-Ραούλ Μπράβο στο κέντρο της άμυνας. Μπαργκάν και Μιλούνοβιτς ήταν οι δύο παίκτες στα… φτερά, με τον Τάτο λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Μπράνα Ιλιτς.

Εκρηκτικό 20λεπτο

Ο ΑΡΗΣ μπήκε αρκετά ορεξάτος και πήρε γρήγορα τον έλεγχο το αγώνα, απέναντι στα Τρίκαλα που μπήκαν με φανερή τη διάθεση να δώσουν χώρο στους γηπεδούχους και να εκμεταλλευτούν τους χώρους που άφηναν πίσω.

Μετά το σουτ του Ανάκογλου στο 2′ και την κεφαλιά του Ιντζίδη στο 4′ πο υ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Σιδεράκη, η πιο μεγάλη φάση του ΑΡΗ ήρθε στο 13′ Ο Μπαργκάν βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και δοκίμασε το πόδι του, με τον Σιδεράκη να αποκρούει δύσκολα και τους αμυντικούς να… καθαρίζουν τη φάση.

Ισορρόπησαν και… χτύπησαν καμπανάκι τα Τρίκαλα

Μετά από ένα δεκάλεπτο (20′-30′) που ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, τα Τρίκαλα πήραν μέτρα στο γήπεδο και εκμεταλλευόμενα το ανοικτό γήπεδο, θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά στον ΑΡΗ σε δύο περιπτώσεις. Αμφότερες μέσα σε διάστημα ενός λεπτού και με πρωταγωνιστή τον Γιαννιτσάνη. Η πιο επικίνδυνη ήταν εκείνη του 37′, όταν πάτησε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή και σούταρε μετά από προσποίηση στον Ιντζίδη, για να περάσει η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.

Το… καμπανάκι, έγινε το γκολ

Τα Τρίκαλα μπήκαν στο δεύτερο μέρος όπως τελείωσαν το πρώτο και με… γκολ από τα αποδυτήρια. Ο Κουσκουνάς με ωραία ενέργεια και σουτ από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Διούδη.

Το έφερε τούμπα με δεκάλεπτο επιθετικό κρεσέντο

Ο ΑΡΗΣ όχι μόνο δεν μπλόκαρε από το γκολ των Θεσσαλών, αλλά βρήκε απάντηση και μάλιστα. Στο 52′ και μετά από φάουλ του Τάτου στην περιοχή, ο Μπαργκάν κινήθηκε έξυπνα στο δεύτερο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώρα βρήκε και στο δοκάρι.

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ιλιτς να… πληγώσει την αντίπαλη άμυνα, όταν σε φάση διαρκείας πλάσαρε από κοντά για το 2-1, πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο του γκολ με τον ΑΡΗ.

Ροντέο, νεύρα και… γκολ στο γκολ

Τα Τρίκαλα δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και εννιά λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκαν ακόμη μία αδράνεια στην άμυνα του ΑΡΗ, για να ξαναμπούν στο «κόλπο» της νίκης. Ο νεοεισελθών Τζάνκσον γέμισε με φάουλ από τα δεξιά και ο Γιαννιτσάνης σκόραρε με κεφαλιά για το 2-2. Ούτε όμως τότε πτοήθηκε ο ΑΡΗΣ.

Ο Ιλιτς ήταν δεδομένο ότι είχε πάρει φόρα και έχοντας ψυχολογία κουβάλησε τον ΑΡΗ επιθετικά και ήταν πάλι εκεί όταν χρειάστηκε. Συγκεκριμένα στο 82′, όταν με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Σιδεράκη για τον εκθέσει και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Διαμαρτυρίες χωρίς λόγο από τα Τρίκαλα, εκλεισε τα μάτια ο Βρέσκας σε πέναλτι στον Νέτο

Στο 86’ο Γιαννιτσάνης ανατράπηκε από τον Διούδη και οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, νωρίτερα όμως ο 22χρονος μεσοεπιθετικός είχε κάνει χέρι και σωστά ο Βρέσκας δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Στις καθυστερήσεις όμως έκλεισε τα μάτια σε καθαρή ανατροπή του Νέτο από τον Τζάνκσον μέσα στην περιοχή, δίνοντας -απίστευτο κι όμως αληθινό- κίτρινη στον Βραζιλιάνο για θέατρο. Φάση που ωστόσο δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα.

 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Βρέσκας (Ημαθίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Στέφανος Παρασίου (Ημαθίας), Νίκος Δημόπουλος (Φλώρινας)

4ος: Γιώργος Μελτζανίδης (Ημαθίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 15′ Τάτος, 38′ Καράμπελας, 76′ Παυλίδης, 90′ Νέτο/15′ Ριζογιάννης, 20′ Κουσκουνάς, 53′ Νιάρος, 86′ Κουσκουνάς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Καράμπελας, Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδης, Ρόβας (80′ Νέτο), Ανάκογλου (46′ Παυλίδης), Μπαργκάν, Τάτος, Μιλούνοβιτς (74′ Τζεμπούρ), Ίλιτς

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Λαμπάκης, Λεάντρο, Βέρτζος, Ντίας, Γιαννιτσάνης, Κουσκουνάς (78′ Μίνγκας), Στεβάνοβιτς, Μπαϊκαρά, Ριζογιάννης (87′ Δουκάκης), Νιάρος (67′ Τζάκσον)

Προτεινόμενα Άρθρα