Πήγε να αυτοκτονήσει, αλλά είχε Ξανθόπουλο

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ απώλεσε διαφορά 27 πόντων, βάζοντας ξανά στην διεκδίκηση της νίκης τον Απόλλωνα, αλλά στο τέλος με πρωταγωνιστή τον Ξανθόπουλο, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 79-64. Έβδομη νίκη για τους «κίτρινους».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΕΝΤΖΟΣ

Ο ΑΡΗΣ έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης. Στα κρίσιμα σημεία όμως, ο Βασίλης Ξανθόπουλος έδωσε τις λύσεις επιθετικά και αμυντικά, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και με διαδοχικά εύστοχα σουτ, ανέβαζαν τον δείκτη του σκορ. Μετά από δύο λεπτά αγώνα, οι «κίτρινοι» αύξησαν την πίεσή τους στην άμυνα, μπλοκάροντας επιθετικά τους αντιπάλους τους. Στην επίθεση παίζοντας με υπομονή και έχοντας σωστή κυκλοφορία της μπάλας, βρήκα τους διαδρόμους προς το καλάθι και ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά στο +8 (4-12), 6:25 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Οι παίκτες του Κώστα Μέξα προσπάθησαν σ’ εκείνο το σημείο ν’ ανακόψουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους και να ρίξουν εκ νέου την διαφορά, όμως ο ΑΡΗΣ είχε βρει τα πατήματά του επιθετικά και ευστοχώντας σε διαδοχικές προσπάθειες, έστειλε στο +10 την διαφορά (7-17), 3 λεπτά πριν το τέλος.

Στον χρόνο που υπολείπονταν για την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Έχοντας συγκέντρωση και ενέργεια σε άμυνα κι επίθεση, παρέσυραν τον Απόλλωνα στον ρυθμό τους και έκλεισαν με προβάδισμα 13 πόντων (11-24) την περίοδο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι «κίτρινοι» αύξησαν κι άλλο ταχύτητα. Ανεβάζοντας την ένταση στην άμυνα, κράτησαν χαμηλά σε παραγωγικότητα τους «μελανόλευκους», οδηγώντας τους σε διαδοχικά λάθη. Στην επίθεση, διαβάζοντας σωστά το παιχνίδι και αξιοποιώντας την παρουσία των Τσαϊρέλη και Ντραγκίτσεβιτς στο χαμηλό ποστ, εκτόξευσαν την διαφορά στο +22 (13-35), 6:36 πριν το ημίχρονο.

Με τον ΑΡΗ να παίζει σε αυτές τις ταχύτητες και να σουτάρει με το εντυπωσιακό 82% στα δίποντα, οι παίκτες του Απόλλωνα υπέπεσαν σε πολλά λάθη και αστόχησαν στις προσπάθειες που πήραν, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο το έργο των παικτών του Πρίφτη.

Στα τρία λεπτά που απέμεναν για την λήξη του δευτέρου δεκαλέπτου, ο ΑΡΗΣ χωρίς ν’ αφήσει το πόδι από το γκάζι συνέχισε να παίζει με συνέπεια και υπομονή στις δύο άκρες του παρκέ, κλείνοντας το πρώτο μέρος με προβάδισμα 22 πόντων (18-40).

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο ΑΡΗΣ ανέβασε στο +27 την υπέρ του διαφορά (18-45), εννέα λεπτά πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Σ’ εκείνο το σημείο ο Απόλλωνας αντέδρασε και βρίσκοντας λύσεις πίσω από τα 6,75 από τους Καλινόσκι και Χίκι, κατάφερε να ρίξει την διαφορά στους 15 (36-51), 4:02 πριν το τέλος. Η άμυνα των «κιτρίνων» δεν λειτουργούσε σωστά, δίνοντας τα ελεύθερα σουτ στους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν ψυχολογία.

Οι παίκτες του Πρίφτη συνήλθαν και με τον Ζάρα να δίνει τις λύσεις από μέση και μακρινή απόσταση, ανέβασαν εκ νέου την διαφορά στους 18 (41-59) ένα λεπτό πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Στον χρόνο που απέμενε το τρίποντο του Χίκι έριξε και πάλι την διαφορά στους 15, αλλά ο Ζάρας με δύο εύστοχες βολές έστειλε με προβάδισμα 17 πόντων την ομάδα του (44-61) στην τελευταία περίοδο.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι «κίτρινοι» μπήκαν νωθρά στο παρκέ, υπέπεσαν σε πολλά λάθη, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Κώστα Μέξα και με τους Κουζέλογλου και Βεργίνη να δίνουν σκορ πίσω από τα 6,75, μείωσαν στους επτά (57-64) 5:59 πριν το τέλος και επέστρεψαν στην διεκδίκηση της νίκης.

Στον χρόνο που υπολείπονταν ο ΑΡΗΣ αντέδρασε και με τον Ξανθόπουλο να σερβίρει έτοιμα καλάθια στους Τσαϊρέλη και Σίμτσακ, διατηρούσε κοντά στους δέκα την διαφορά. Ο Απόλλωνας επιχείρησε και πάλι με τρίποντα να μειώσει την απόσταση από τον ΑΡΗ, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Ξανθόπουλος έκλεψε την μπάλα, εμποδίζοντας στους Πατρινούς να σκοράρουν. Ο έμπειρος γκαρντ με τρίποντο 43΄΄ πριν την λήξη ανέβασε την διαφορά στους 13, για να έρθει ο Γιάνκοβιτς στην λήξη να διαμορφώσει το τελικό 64-79.

Τα δεκάλεπτα: 11-24, 18-40, 44-61, 64-79 

Απόλλων Πάτρας (Μέξας): Χίκι 16(4), Βεργίνης 13(2), Ράσελ 2, Μπάβτσιτς 10, Κουζέλογλου 8(2), Κόμπινς 2, Ντούβνιακ, Σλαφτσάκης, Τσιάρας, Καλινόσκι 13(3)

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Μαρμπλ 4, Ξανθόπουλος 11(3), Κάμινγκς 6, Σίμτσακ 7, Ντραγκίτσεβιτς 17(1), Φλιώνης, Τσαϊρέλης 14, Ζάρας 9(1), Γιάνκοβιτς 10(2), Καββαδάς 1.

Προτεινόμενα Άρθρα