Ασταμάτητη η Τσέλσι (vid)

από AllAboutARIS

Το χρυσό γκολ ο Ντιέγκο Κόστα

Ναι, εντάξει: η ελληνική είναι μία από τις πιο πλούσιες γλώσσες του κόσμου, όμως όσο και να ψάξεις περισσότερες από μία λέξεις για να χαρακτηρίσεις τον φετινό Ντιέγκο Κόστα, δεν πρόκειται να τα καταφέρεις. Βλέπεις, η μόνη που ταιριάζει στον Ισπανό επιθετικό είναι «αναγεννημένος».

Ο σέντερ φορ των «Μπλε» στην περσινή μαρτυρική- από αγωνιστικής άποψης- χρονιά σημείωσε όλα κι όλα 12 γκολ κι αυτά με το ζόρι, κάνοντας τους πάντες ν’ απορούν για το αν είναι ο ίδιος που ή ο δίδυμος- όχι και τόσο ταλαντούχος- αδερφός του.  

Φέτος, ωστόσο, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία: η Τσέλσι δοκιμαζόταν στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, έχοντας για μοναδικό της στόχο ακόμα ένα τρίποντο, προκειμένου να συνεχίσει να προπορεύεται στη βαθμολογία.

Τα πράγματα δεν έδειχναν και πολύ καλά στο πρώτο μέρος, καθώς ο Πάντσεον σε δύο περιπτώσεις (21΄, 40΄) έφτασε κοντά στο 1-0, όμως στο 43ο λεπτό ήταν η στιγμή για να «χτυπήσει» και πάλι ο Κόστα: φοβερή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και 0-1. Αυτό ήταν το 13ο, ήδη, φετινό τέρμα για τον Ισπανό ο οποίος έφτασε τα 50 συνολικά με τη φανέλα της Τσέλσι.  

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν και ακριβώς χάρμα ιδέσθαι, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν και πάλι αυτοί που άγγιξαν το γκολ με τον Μάρκος Αλόνσο, ο οποίος μ’ εκπληκτικό φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.  

Κάπως έτσι, ο Αντόνιο Κόντε έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Premier League που πετυχαίνει 14 νίκες στα πρώτα 17 παιχνίδια της σεζόν, οι «Μπλε» έφτασαν τις 11 σερί νίκες ισοφαρίζοντας το καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας τους (από τον Σεπτέμβριο του 2009) και απολαμβάνουν το +9 (για την ώρα) από τους διώκτες τους.

Αν σκεφτεί κανείς πως πέρυσι η Τσέλσι έφτασε στο σημείο να φιγουράρει ακόμα και στην 16η θέση της βαθμολογίας, τότε της ταιριάζει- και αυτής- μονάχα μία λέξη.

«Αναγεννημένη».

Προτεινόμενα Άρθρα