«Στόχος, να επανέλθει η ομάδα στον φυσικό της χώρο»

από AllAboutARIS

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ, Στράτος Γζουντέλης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air στον Libero 107,4 και μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε να επανέλθει ο ΑΡΗΣ στην Α1.

«Μέχρι στιγμής έχουμε δώσει τέσσερα παιχνίδια. Το θετικό είναι ότι οι δύο ήττες που κάναμε είναι εκτός έδρας. Είναι ξεκίνημα ακόμα , έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και όπως φαίνεται το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο, γιατί οι ομάδες που θεωρούνται δυνατές χάνουν βαθμούς σε έδρες ομάδων που δεν θεωρούνται και τόσο ισχυρές. Θα είναι πολύ συναρπαστικό μέχρι τέλους το πρωτάθλημα». Είπε αρχικά ο κόουτς του ΑΡΗ.

Πως προέκυψε και του έκαναν πρόταση ν’ αναλάβει την ομάδα:

«Προέκυψε εντελώς τυχαία. κάποια στιγμή με πλησίασαν οι άνθρωποι του ΑΡΗ κι μου είπαν ότι ενδιαφέρονται να συνεργαστούμε. Να πω την αλήθεια δεν το είχα καθόλου στο μυαλό μου, αλλά δεν το κρύβω πως χάρηκα πολύ γιατί ήμουν παίκτης του ΑΡΗ, έχω ασχοληθεί και με τις ακαδημίες του Συλλόγου, οπότε μου ήταν οικείο το περιβάλλον».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα βόλεϊ τα τελευταία χρόνια:

«Τα γνωρίζω καλύτερα από τον οποιονδήποτε. Ήμουν στον ΑΡΗ το 2002 με Στάνλεϊ, με Χοφ και άλλου πολύ σπουδαίους παίκτες που παίξαμε στο Challenge Cup. Μετά από εκείνη την χρονιά ήρθε η κατάρρευση. Γνωρίζω πολύ καλά το πώς έχει κινηθεί η ομάδα αυτά τα χρόνια. Θεωρώ ωστόσο ότι και μόνο τα να είναι κάποιος στον ΑΡΗ, αυτόματα γεννάει υποχρεώσεις. Η ομάδα πάντα έχει σκοπό να πρωταγωνιστεί. Στόχος όλων μας είναι να επανέλθει στον φυσικό της χώρο».

Τι κλίμα συνάντησε:

«Όλα έχουν γίνει πάρα πολύ γρήγορα. Τα παιδιά τα γνωρίζω πάρα πολύ καλά και με κάποιους από αυτούς ήμασταν συμπαίκτες όταν η ομάδα ανέβηκε στην Α1. Το υλικό δεν μου είναι άγνωστο. Το κλίμα είναι πολύ θετικό, έχω δει ότι τα παιδιά προσπαθούν πολύ στις προπονήσεις, οπότε νομίζω ότι γενικότερα είναι θετικά τα πρώτα δείγματα».

Για το ματς με την Ολυμπιάδα:

«Οι διαφορές δεν είναι πολύ μεγάλες. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι πριν από τα Χριστούγεννα και μετά μεσολαβεί μία πολύ μεγάλη διακοπή. Θεωρώ  ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να το πάρουμε, γιατί είναι ένα παιχνίδι που το θέλουμε πάρα πολύ, για να κλείσουμε αυτό το κομμάτι θετικά πριν τις γιορτές και στην συνέχεια να δουλέψουμε ανενόχλητοι μέσα στον επόμενο μήνα».

Γιατί είναι τόσο μεγάλη η διακοπή:

«Όπως έχει διαμορφωθεί το πρωτάθλημα είναι δύσκολο να βρει μία ομάδα ρυθμό. Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους παίκτες. Με διαφορετική διάθεση προετοιμάζονται. Θέλω να πιστεύω όμως ότι το Σάββατο θα είμαστε έτοιμοι και με την στήριξη του κόσμου μας θα μπορέσουμε να το πάρουμε».

Αν υπάρχει δυνατότητα ενίσχυσης:

«Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Στην Α2 δεν υπάρχει εμβόλιμη μεταγραφική περίοδος. Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρούς παίκτες που μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα και από πολλά νέα ταλαντούχα παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν».

Τις συζητήσεις που έγιναν με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη:  

«Είδα ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα και να την οδηγήσουν ψηλά. Να την επαναφέρουν εκεί που της αξίζει. Ανθρώπους με μεράκι και αυτό ήταν που με έπεισε να επιστρέψω στην ομάδα. Για να πάει μία ομάδα καλά χρειάζεται διοικητική ηρεμία, προσπάθεια από τους παίκτες και στήριξη από τον κόσμο. Πιστεύω πως όλα θα κυλήσουν ομάλα».

Ολοκληρώνοντας ό κόουτς του ΑΡΗ σημείωσε:

«Το παιχνίδι μας το Σάββατο είναι στις 14:00 και θα θέλαμε την στήριξη του κόσμου μας αν αυτό είναι δυνατό. Εμείς από την πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να είναι θετικό το αποτέλεσμα».

Προτεινόμενα Άρθρα