Πεντάρα η Νάπολι

από AllAboutARIS

Κοντά στην πρώτη τριάδα η Νάπολι

Οι Ναπολιτάνοι πήγαν με το ηθικό ανεβασμένο στη Σαρδηνία για να αντιμετωπίσουν την Κάλιαρι μετά τη νίκη-πρόκριση στο Champions League μέσα στο Ντα Λουζ επί της Μπενφίκα.

Το ευρωπαϊκό αποτέλεσμα έδωσε… φτερά στους παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι για να περάσουν «αέρας» από τη Σαρδηνία και να μειώσουν – έστω και προσωρινά – στον έναν μόλις βαθμό από τις Ρόμα και Μίλαν που αγωνίζονται αύριο.

Οι «Παρτενοπέι» έδειξαν τις διαθέσεις τους από το πρώτο μέρος. Οι μεγάλες ευκαιρίες των Καγιεχόν και Ζιελίνσκι ήταν το «καμπανάκι». Και αφού η Κάλιαρι τη γλίτωσε και στην ευκαιρία του Χάμσικ, με την μπάλα να ανακόπτεται πάνω στη γραμμή, το γκολ φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου…

Αυτό έγινε στο 34′ με τον Μέρτενς να γυρίζει όμορφα μέσα στην περιοχή και με σουτ να ανοίγει τον δρόμο της νίκης. Λίγο πριν την ανάπαυλα ο Χάμσικ με κεφαλιά έβαλε για τα καλά τα θεμέλια της επικράτησης, γράφοντας το 0-2.

Κάπου εκεί η υπόθεση είχε τελειώσει, αλλά η Νάπολι συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Στο 51′ ο Ζιελίνσκι με ένα δυνατό δεξί σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 0-3, ενώ ο Μέρτενς στο 69′ με πλασέ, έπειτα από μία πανέξυπνη μπαλιά του Ινσίνιε, έκανε το 0-4.

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός φύλαγε το χατ-τρικ τρία λεπτά αργότερα όταν με προσωπική του ενέργεια διεμβόλισε την άμυνα της Κάλιαρι και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των Ναπολιτάνων με 5-0.

Προτεινόμενα Άρθρα