Έκανε το καθήκον του

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ παίζοντας καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, κέρδισε με 85-72 την Κύμη και σημείωσε την 6η νίκη του στην Stoiximan Basket League.

Ο ΑΡΗΣ για τρία δεκάλεπτα είχε πολύ καλή απόδοση, όμως στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Πρίφτη εκνευρίστηκαν από τα σφυρίγματα που δεν τους δόθηκαν, έχασαν την συγκέντρωσή τους, αλλά με τους Ντραγκίτσεβιτς και Ξανθόπουλο να δίνουν τις λύσεις, κατάφεραν να διατηρήσουν το διψήφιο προβάδισμα και να φτάσουν στη νίκη.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και σουτάροντας με υψηλά ποσοστά ευστοχίας ανέβαζαν τον δείκτη του σκορ. Για την Κύμη οι Ελ-Άμιν και Αντεγκμπόγιε ήταν αυτοί που έδιναν σκορ ενώ για τον ΑΡΗ ο Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς.

Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, οι «κίτρινοι» αύξησαν την απόδοσή τους στην άμυνα κι άρχισαν να παίρνουν τα ηνία του ματς. Τζένκινς και Κάμινγκς μπήκαν και αυτοί στην εξίσωση του σκορ, ανεβάζοντας στο +9 την διαφορά για την ομάδα τους (18-9), 4:43 πριν το τέλος.

Στον χρόνο που υπολείπονταν για να τελειώσει η πρώτη περίοδος ο ΑΡΗΣ συνέχισε στο ίδιο υψηλό τέμπο και κατάφερε ν’ ανεβάσει στο +11 την υπέρ του διαφορά (25-14).

Με την έναρξη της επανάληψης, ένα γρήγορο σερί 7-0 από πλευράς Κύμης, έριξε γρήγορα την διαφορά στους 4 (25-21). Ο ΑΡΗΣ ο οποίος είχε μπει νωθρά στο παρκέ, αφυπνίστηκε σ’ εκείνο το σημείο και ανέβασε απόδοση. Το τρίποντο του Ξανθόπουλου ξεκόλλησε τους «κίτρινους» από τους 25 πόντους και τους βοήθησε να βρούνε ρυθμό στην επίθεση.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, παίζοντας με υπομονή και συγκέντρωση στην επίθεση δημιουργούσε τα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα κι έφτανε μ’ ευκολία μέχρι το αντίπαλο καλάθι. Στην άμυνα όμως, ο ΑΡΗΣ δεν ήταν εξίσου αποτελεσματικός και χάνοντας αρκετά αμυντικά ριμπάουντ, έδινε την δυνατότητα στην Κύμη να σκοράρει και να διατηρείται στο -8.

Τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Αυτοκράτορας ανέβασε την πίεση στην άμυνα, ήλεγξε τα αμυντικά ριμπάουντ και σημειώνοντας εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, ανέβασε την διαφορά στους 12 (42-30). Η Κύμη προσπάθησε ν’ αντιδράσει και να ρίξει και πάλι την διαφορά, όμως οι «κίτρινοι» είχαν βρει ρυθμό και σουτάροντας με υψηλά ποσοστά, έκλεισαν με προβάδισμα 16 πόντων το πρώτο μέρος (48-32).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο ΑΡΗΣ συνέχισε στο ίδιο υψηλό τέμπο. Με όπλο τους την άμυνα, οι παίκτες του Πρίφτη διατηρούσαν χαμηλά σε παραγωγικότητα τους αντιπάλους του και στην επίθεση έχοντας πολυφωνία, ανέβασαν αρχικά στους 20 πόντους την διαφορά (54-34) και σε δεύτερο χρόνο στους 21 (58-37), έξι λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στον χρόνο που απέμενε, ο ΑΡΗΣ παίζοντας με την ίδια σοβαρότητα και συνέπεια σε άμυνα κι επίθεση, κατάφερε να πάει με προβάδισμα 20 πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στην 4η περίοδο ο ΑΡΗΣ αντιμετώπισε πρόβλημα στην επίθεση, καθώς η άμυνα της Κύμης ξεπερνούσε τα όρια του φάουλ, αλλά οι διαιτητές αρνούνταν να σφυρίξουν τις παραβάσεις. Αυτή η συνθήκη εκνεύρισε τους «κίτρινους», οι οποίοι έχασαν την υπομονή τους και ξεκίνησαν να σουτάρουν τρίποντα, τακτική όμως που δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα. Η Κύμη εκμεταλλευόμενη την έλλειψη συγκέντρωσης των γηπεδούχων κατάφερε να σκοράρει εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και να ρίξει την διαφορά στους 10 (75-65), 3:10 πριν το τέλος του ματς.

Σ’ εκείνο το σημείο ο ΑΡΗΣ αντέδρασε και βρίσκοντας λύσεις επιθετικά από τους Ντραγκίτσεβιτς και Ξανθόπουλο, επανέφερε την διαφορά στους 15, «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Στον χρόνο που υπολείπονταν, οι παίκτες του Πρίφτη διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμά τους κι έφτασαν άνετα στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 48-32, 70-50, 85-72 

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Τσαϊρέλης 11, Τζένκινς 13(3), Κάμινγκς 15(2), Μούρτος 5(1), Ντραγκίτσεβιτς 21(4), Μαρμπλ 3(1), Ξανθόπουλος 5, Φλιώνης, Χρηστίδης 3, Ζάρας 4, Σίμτσακ 3, Καλαϊτζάκης 2

Κύμη (Μπρατσιάκος): Τουτζιαράκης 15, Αντεγκμπόγιε 13(1), Τσούπκοβιτς 7(1), Κοστόφ 7(1), Ελ-Αμίν 5, Σχίζας 9(1), Σιγκούνας, Κωνσταντακόπουλος, Σταμάτης 9(1), Πάμπλαντ 7

Προτεινόμενα Άρθρα