Ολική επαναφορά!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Νέτο, Μπαργκάν και Μιλούνοβιτς τα γκολ για τους Θεσσαλονικείς

Ο Πανελευσινιακός… έκανε το λάθος να προηγηθεί του ΑΡΗ και το μετάνιωσε. Με αντεπίθεση διαρκείας, οι «κιτρινόμαυροι» πέρασαν εύκολα από την Ελευσίνα με 3-1 για την 5η αγωνιστική και έφτασαν τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, πιάνοντας παράλληλα τον Απόλλωνα Σμύρνης στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Θανάση Δημόπουλου πήρε το προβάδισμα στο 15′ με τον Αγγελούδη, μετά από λάθος στην άμυνα και κόντρα στην ροή του παιχνιδιού. Η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων ξεκίνησε στο 33′ με το γκολ-φάουλ του Ντάρσι Νέτο, με τον Μπαργκάν επτά λεπτά αργότερα να κάνει το 1-2 και τον Μιλούνοβιτς στο 69′ να διαμορφώνει το τελικό 3-1. Ενα σκορ που θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού οι Θεσσαλονικείς είχαν αρκετές ευκαιρίες και ένα ακυρωθέν γκολ του Σέρβου εξτρέμ στο 62′.

Ετσι ξεκίνησε

Ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Ετσι ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε τους έντεκα που ξεκίνησε απέναντι στην Καλλονή, αφήνοντας τελικά στον πάγκο τον Ρόβα και διατηρώντας στα χαφ Ανάκογλου και Παυλίδη. Ο Διούδης ήταν στο τέρμα, Καράμπελας και Νέτο οι δύο μπακ, με τους Ιντζίδη-Ραούλ Μπράβο στο κέντρο της άμυνας. Μπαργκάν και Μιλούνοβιτς ήταν στις πλευρές, με τον Τάτο πίσω από τον Ιλιτς.

Το δοκάρι… σταμάτησε το Μιλούνοβιτς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΑΡΗ να παίρνει γρήγορα τον έλεγχο και να ψάχνει τρόπους να πατήσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη καλή ευκαιρία των «κιτρινόμαυρων» στο 12′ με τον Μιλούνοβιτς, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Σέρβος σταμάτησε στο δοκάρι.

Τον έπιασαν στον ύπνο

Στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή του ΑΡΗ και σε μία φάση που δεν… μύριζε κίνδυνο, η ομάδα της Ελευσίνας πήρε το προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα. Σε μία ολιγωρία της άμυνας, ο Κωνσταντινίδης βρήκε τον Αγγελούδη και αυτός μέσα από την περιοχή σκόραρε απέναντι στην πρώην του ομάδα, χωρίς να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε.

Ανέβασε απόδοση και πίεσε για την ισοφάριση

Ο ΑΡΗΣ ξεπέρασε γρήγορα το αρχικό σοκ από το τέρμα των γηπεδούχων και πίεσε ακόμα περισσότερο για την ισοφάριση. Αυτή θα μπορούσε να έρθει με τα σουτ των Ιλιτς και Καράμπελα, στο 23′ και 27′ αντίστοιχα, ο Γκόμεζ όμως είπε «όχι» και στις δύο περιπτώσεις, με τον Διούδη στο ενδιάμεσο να σώζει την εστία του πριν ο Κωνσταντινίδης κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή.

Τα έφερε… τούμπα

Το σύνθημα της ολικής επαναφοράς έδωσε ο Ντάρσι Νέτο στο 33′. Ο Βραζιλιάνος με όμορφη εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκόμεζ, για να πάρει τη σκυτάλη επτά λεπτά αργότερα ο Κενάν Μπαργκάν. Ο 29χρονος επιβεβαίωσε την πολύ καλή περίοδο που διανύει και με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή έδωσε το προβάδισμα στον ΑΡΗ.

Το… κερασάκι ο Μιλούνοβιτς

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΑΡΗ να είναι ανώτερος και να έχει ευκαιρίες, απέναντι σε μία Ελευσίνα που δεν κατάφερε πολλά, με εξαίρεση μία-δύο φορές που πάτησε με αξιώσεις στην περιοχή του Διούδη. Το τρίτο γκολ για τον ΑΡΗ ήρθε στο 69′ με πλασέ του Λούκα Μιλούνοβιτς, ο οποίος σκόραρε και στο 62′ αλλά ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 18′ Γκόμεζ, 45′ Κωνσταντινίδης/36′ Τάτος, 74′ Μπούρμπος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
: Γιάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

ΒΟΗΘΟΙ:  Θεμιστοκλής Σπανός (Αχαΐας), Βασίλης Τριανταφύλλου (Αιτωλοακαρνανίας)

4ος: Βασίλης Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας).

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Γκόμες, Κωνσταντινίδης, Ζέλιος, Καμπούρης (71′ Δημόπουλος), Τσούπρος, Αρβανίτης, Ρόκας (56′ Μπρέγκος), Σιλιγαρδάκης, Γραικός, Αγγελούδης (64′ Σταματάκης), Ταμπάκης.

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Νέτο (46′ Μπούρμπος), Καράμπελας, Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Παυλίδης (70′ Ρόβας), Ανάκογλου (80′ Τσουμάνης), Ίλιτς, Μιλούνοβιτς, Τάτος, Μπαργκάν.

Προτεινόμενα Άρθρα