Της έβαλε δύσκολα η Μπόρνμουθ (vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Με ακόμα δύο γκολ από τον Χιλιανό, οι Gunners επανέφεραν τη διαφορά από την πρωτοπόρο, Τσέλσι, στους 3 βαθμούς και βρίσκονται 2 πίσω από Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι.

Αν και βρέθηκε… ξαφνικά να έχει μεγάλο πρόβλημα απέναντι στην Μπόρνμουθ, η Αρσεναλ χάρη στην ποιότητά της και τον Αλέξις Σάντσες ξεπέρασε την μπόρα και πέτυχε το 4×4 σε όλες τις διοργανώσεις κόντρα στους Cherries. Με ακόμα δύο γκολ από τον Χιλιανό, οι Gunners επανέφεραν τη διαφορά από την πρωτοπόρο, Τσέλσι, στους 3 βαθμούς και βρίσκονται 2 πίσω από Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι.

Η Αρσεναλ είχε την τύχη να ανοίξει το σκορ νωρίς χάρη σε ένα δώρο της Μπόρνμουθ. Στο 12’ ο Κουκ θέλησε να γυρίσει στον τερματοφύλακά του, όμως έστρωσε στον Αλέξις Σάντσες που πέρασε τον Φεντερίτσι και έκανε το 1-0. Στο 16’ ο Ματιέ Ντεμπισί, που ξεκίνησε βασικός, προδώθηκε από την έλλειψη αγώνων και αντικαταστάθηκε και στο 22’ ήταν η σειρά της Μπόρνμουθ να πάρει ένα δώρο. Στην ομάδα του Εντι Χάου το έκανε ο διαιτητής, Μίκε Τζόουνς, ο οποίος έδειξε πέναλτι σε πτώση του Γουίλσον για… επαφη με τον Μονρεάλ. Στο επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης ξεγέλασε τον Τσεχ για το 1-1 με το πρώτο γκολ της Μπόρνμουθ ever σε βάρος της Αρσεναλ. Στο επόμενο κομμάτι του ματς τα πράγματα δεν πήγαν καλά για την ομάδα του Βενγκέρ καθώς οι φιλοξενούμενοι με μεγάλη αυτοπεποίθηση δεν την άφηναν να έχει κυκλοφορία και μάλιστα βρέθηκαν δύο φορές κοντά στο 1-2.

 
Στο 25’ η κεφαλιά του Σμιθ από κοντά μετά την πρώτη του Ακε ύστερα από εκτέλεση φάουλ έφυγε ψηλά και στο 28’ μετά το τακουνάκι του Γουίλσον και πάλι ο Σμιθ σούταρε αυτή τη φορά στην κλειστή γωνία αλλά ο Τσεχ ήταν εκεί. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους φάνηκε ξανά η Αρσεναλ. Στο 37’ ο Ελνενί δεν βρήκε στόχο, στο 38’ ο Αλέξις Σάντσες έπαιξε το ‘1-2’ με τον Οζίλ σε μικρό χώρο αλλά σούταρε ψηλά και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσων του πρώτου μέρους ο Χιλιανός με φωτοβολίδα από πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν λιγότερες με τους Gunners όμως να βρίσκουν όπως και στο πρώτο μέρος νωρίς δίχτυα. Στο 54’ ο Οζίλ γέμισε από δεξιά, η άμυνα της Μπόρνμουθ απέκρουσε αλλά ο Μονρεάλ γύρισε με τη μία και ο Γουόλκοτ με ωραία κεφαλιά από κοντά έγραψε το 2-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στη συνέχεια για το γκολ που θα τους κλείδωνε τους τρεις βαθμούς, όμως αυτό δεν ήρθε και στο τελευταίο κομμάτι του ματς θα μπορούσαν να το έχουν πληρώσει.

Στο 73’ αυτή τη φορά καθαρό πέναλτι για απλωμένο χέρι του Μονρεάλ σε προσπάθεια του Φράνσις δεν δόθηκε και στο 77’ ο Τσεχ έβγαλε με τα πόδια το σουτ του Αφόμπε από κοντά ύστερα από κόρνερ. Στο 87’ ο Ράμσεϊ από το στρώσιμο του Ζιρού δεν τα κατάφερε και στο 90’ ο Μουσέτ μόνος από τη μικρή περιοχή με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πολύ έξω. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 91’ ο Σάντσες σε κενό τέρμα ύστερα από καταπληκτικό συνδυασμό των Οζίλ-Ζιρού στα δεξιά.

Προτεινόμενα Άρθρα