Τα δύο συστήματα και ο άξονας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Που έριξε το βάρος ο 58χρονος τεχνικός

Το φιλικό με τη Βέροια έδωσε την ευκαιρία στον Νίκο Αναστόπουλο να δει σε συνθήκες αγώνες κάποια από τα πράγματα που δούλεψε με την ομάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

Ο 58χρονος τεχνικός έκανε δοκιμές τόσο σε σχήματα όσο και σε πρόσωπα, με αρκετές εσωτερικές αλλαγές στη διάρκεια του αγώνα, οι οποίες επικεντρώθηκαν στον άξονα. 

Και στα δύο ημίχρονα, ο «Αναστό» ξεκίνησε τον ΑΡΗ με 4-3-3. Τους Παυλίδη, Νέτο και Αντρέου να είναι η τριπλέτα στον άξονα και τους Ιλιτς, Τάτο και Μιλούνοβιτς στην επίθεση. Με τον Σέρβο ενιότε να πηγαίνει δίπλα στον συμπατριώτη του ως δεύτερος φορ και τον Τάτο να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο ,συγκλίνοντας από τα δεξιά με το ανάποδο πόδι. 

Στο διάστημα που ο ΑΡΗΣ αγωνίστηκε με 4-2-3-1 -από το 30′ και μετά-, Τάτος, Παυλίδης και Νέτο άλλαξαν αρκετές φορές θέσεις. Ο Παυλίδης εναλλασσόταν με τον Τάτο συχνά στο διάστημα που αγωνίστηκε ως δεξιός χαφ, όπως και με τον Νέτο στα χαφ όπου σταθερός ήταν ο Αντρέου. 

Το 4-2-3-1 εφαρμόστηκε περισσότερο στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα από το 55′ με την είσοδο του Ρόβα που μαζί με τον Παυλίδη αποτέλεσαν το δίδυμο στα χαφ, έχοντας τον Τάτο πιο μπροστά και τους Μπαργκάν-Μιλούνοβιτς στις πλευρές, πριν ο Βουτσιάς αντικαταστήσει το Σέρβο στη δεξιά πλευρά. 

Στην άμυνα, η παρουσία του Καράμπελα στα στόπερ από το 55΄και μετά, έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεση του Αναστόπουλο να τον εκμεταλλευτεί ως εναλλακτική επιλογή των Μπράβο και Ιντζίδη στα στόπερ. 

Το θετικό για τον ΑΡΗ είναι ότι η εναλλαγή των συστημάτων μέσα στο παιχνίδι δεν αλλοίωσε αρνητικά την εικόνα του και απέναντι σε έναν αντίπαλο που κλείστηκε αρκετά πίσω. Οπως κάνουν δηλαδή και οι περισσότερες ομάδες της Football League.

Προτεινόμενα Άρθρα