Λύσεις εκ των έσω…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι επιλογές που προκρίνονται ως εναλλακτικές για το κέντρο της άμυνας

Ο Ματζίντ Μπουγκέρα μπορεί να μην έχει λύσει ακόμα το συμβόλαιο του με τον ΑΡΗ. Είναι όμως κάτι που αποτελεί περισσότερο τυπική υπόθεση, σε ένα «διαζύγιο» που φαίνονται εδώ και καιρό ότι πλησίαζε.

Ο Νίκος Αναστόπουλος περίμενε τον Αλγερινό για να του δώσει φανέλα βασικού και να έχει ως πρώτη εναλλακτική στα στόπερ έναν εκ των Ιντζίδη ή Ραούλ Μπράβο. Πλέον όμως καλείται να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα και μέχρι την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Πίσω από τους δύο προαναφερθέντες, έρχεται ο Λάζαρος Χαριτωνίδης για να αποτελέσει την μοναδική «καθαρή» επιλογή κεντρικού αμυντικού. Υπάρχουν όμως και άλλες δύο αυτή τη στιγμή στο ρόστερ.

Η μία είναι εκείνη του Νίκου Καράμπελα. Ο 30χρονος μπακ γνωρίζει τη θέση αυτή από τη θητεία του στην Ισπανία και μάλιστα έχει αγωνιστεί σε αυτή για μικρά χρονικά διαστήματα, στους αγώνες με Καρδίτσα και Αιγινιακό. Μία επιλογή που ίσως και έχει προβάδισμα ως μπακ απ των Μπράβο και Ιντζίδη, από τη στιγμή που υπάρχει ο Τσουμάνης για να καλύψει το αριστερό άκρο εφόσον ο Καράμπελας χρειαστεί να μετατοπιστεί στο κέντρο της άμυνας.

Η άλλη επιλογή είναι εκείνη του Βασίλη Ρόβα. Ο 32χρονος χαφ κλήθηκε να παίξει ως στόπερ στα πρώτα φιλικά προετοιμασίας ελλείψει άλλων επιλογών. Διαθέτει… προϋπηρεσία στα μετόπισθεν από την περίοδο που αγωνιζόταν στην ΑΕΚ και έτσι μπορεί να αποτελέσει μία λύση.

Το ερώτημα που λογικά θα απασχολήσει τους ανθρώπους του ΑΡΗ μέσα στο επόμενο διάστημα, είναι εάν θα κινηθούν για την απόκτηση ενός στόπερ τον Ιανουάριο ή εάν θα προχωρήσουν μέχρι τέλους με λύσεις εκ των έσω. Πρώτα ο Θεός άλλωστε, το ερχόμενο καλοκαίρι ο σχεδιασμός του ρόστερ θα γίνει με δεδομένα Super League. Εκτός αν βρεθεί κάποια εξαιρετική περίπτωση παίκτη τον Γενάρη και είναι εφικτή για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα