Αύριο η απόφαση για την έναρξη των πρωταθλημάτων

από AllAboutARIS

Δύσκολα θα ξεκαθαρίσει την Τετάρτη (16/11) αν θα ξεκινήσει και πάλι η αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΠΟ, πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ της FIFA, της UEFA και του επιτετραμμένου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Σε αυτή ξεκαθαρίστηκε πως υπεύθυνος για τη συγκρότηση της νέας ΚΕΔ είναι ο Κουτσοκούμνης, ενώ διαψεύστηκαν ως αναληθή τα ονόματα για την προεδρία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, δόθηκε η άδεια από τη FIFA να ξεκινήσουν τα εθνικά πρωταθλήματα και πάλι, αν και δεν έχει εκδοθεί ακόμα το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τις αιτίες της πυρκαγιάς στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα.

Μάλιστα, σχετική απόφαση για την επανέναρξη ή μη της αγωνιστικής δράσης το Σαββατοκύριακο θα ληφθεί από τη συνεδρίαση της ΠΔΕ της ΕΠΟ την Πέμπτη (17/11), και έως τότε θα έχει ανακοινωθεί η νέα ΚΕΔ, ενώ απορρίπτεται ως μη πρόσφορο μέτρο ο ορισμός ξένων διαιτητών στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, η ΠΔΕ θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του κανονισμού της στο θέμα των δηλώσεων αθλητικών παραγόντων για τη διαιτησία, αναπροσαρμόζοντας τον πειθαρχικό κώδικα. Τέλος, αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση της ΠΔΕ με τη διοίκηση της Super League και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, για την έμπρακτη στήριξη τους στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά στην οικεία του κ. Γ. Μπίκα, όπως είχε αποφασιστεί στο ΔΣ της 10ης Νοεμβρίου 2016.

Προτεινόμενα Άρθρα