Γεμάτο το «γαλανόλευκο» απουσιολόγιο

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Γεμάτο το απουσιολόγιο του Κώστα Κεραμιδά την Δευτέρα (14/11)

Το πρώτο ραντεβού δόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (14/11) στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι και ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν είχε στη διάθεσή του οχτώ παίκτριες. Στην πρώτη συγκέντρωση το απουσιολόγιο του Ομοσπονδιακού Προπονητή, Κώστα Κεραμιδά, ήταν γεμάτο. Συνολικά οχτώ παίκτριες δεν κατάφεραν να δώσουν το «παρών» στην πρώτη προπόνηση ενόψει της αναμέτρησης των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ, αλλά μόνο η Τάνια Χαλιβέρα δεν θα μπορέσει να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα παιχνίδια με Βουλγαρία και Ρωσία, καθώς έχει πρόβλημα τραυματισμού στον μηνίσκο.

Η Εβίνα Μάλτση ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα και την Τρίτη (15/11) θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία), ενώ οι Όλγα Χατζηνικολάου (αχίλλειος τένοντας) και Στέλλα Καλτσίδου (φτέρνα)  συνεχίζουν το πρόγραμμα θεραπείας τους.  Η  Αφροδίτη Κοσμά ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα, ενώ ιι Πελαγία Παπαμιχαήλ  και Ναυσικά Σταυρίδου λόγω μικροτραυματισμών έμειναν εκτός προπονήσεων. Τέλος, η Αρτεμις Σπανού άργησε να φτάσει στην Αθήνα από την Ισπανία, μιας και η πτήση της είχε καθυστέρηση.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Κεραμιδάς στην ομιλία του επισήμανε την σπουδαιότητα του αγώνα με την Βουλγαρία το Σάββατο στην Χαλκίδα τονίζοντας στις παίκτριες το πως «μέχρι τώρα είμαστε στις 6 καλύτερες δεύτερες ομάδες που παίρνουν την πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2017. Θα πρέπει όμως κόντρα στην Βουλγαρία, όχι μόνο, να πάρουμε την νίκη, αλλά και να πετύχουμε την μεγαλύτερη, δυνατή, διαφορά»

Η  Ναυσικά Σταυρίδου από την πλευρά της παρατήρησε: «Είναι μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από πέρσι, τέτοιο καιρό και έχει στεφθεί με επιτυχία όπως είπε και ο προπονητής μας. Αυτή την στιγμή είμαστε στις 6 καλύτερες δεύτερες που προκρίνονται στα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Για μας είναι ευτυχία να βρισκόμαστε εδώ και να συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Ο πρώτος αγώνας του Σαββάτου με την Βουλγαρία είναι ουσιαστικά αυτός που θα μας δώσει την πρόκριση και όπως μας τόνισε και ο κόουτς θα πρέπει να νικήσουμε με την μεγαλύτερη δυνατή διαφορά ώστε να διατηρήσουμε την θέση μας στις 6 καλύτερες δεύτερες. Στην συνέχεια θα πάμε στην Ρωσία για να διεκδικήσουμε την τύχη μας σε μία δύσκολη έδρα».

Η Εθνική Ομάδα θα συνεχίσει την προετοιμασία της στην Αθήνα μέχρι την Τετάρτη (16/11), ενώ το πρωί της Πέμπτης (18/11) θ’ αναχωρήσει για την Χαλκίδα.

Προτεινόμενα Άρθρα