Η διακοπή φέρνει δοκιμές

από AllAboutARIS

Λύσεις και… ευελιξία αναζητά ο προπονητής του ΑΡΗ αναζητώντας το αντίδοτο στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, με αφορμή τον χρόνο που του παρέχει η νέα διακοπή.

Αναζητώντας το γιατρικό για τις μέτριες εμφανίσεις της ομάδας στην εκκίνηση της σεζόν, ο Νίκος Αναστόπουλος δεν αποκλείεται να δοκιμάσει ακόμη και την αλλαγή σχηματισμού. Η διακοπή του πρωταθλήματος που πιθανόν να κρατήσει και αυτή την εβδομάδα του δίνει τον χρόνο να το δοκιμάσει, να το δουλέψει και ενδεχομένως να το δει και στην πράξη και σε κάποιο φιλικό αν χρειαστεί.

Στα πλαίσια των δοκιμών ο έλληνας τεχνικός δοκιμάζει τις τελευταίες μέρες και ένα σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, κάτι που είδαμε για λίγο- αλλά κατ΄ ανάγκη- στο ματς με τον Αιγινιακό. Σχήμα που εξασφαλίσει την σιγουριά που θέλει ο έλληνας τεχνικός στα μετόπισθεν, ειδικά στις αντεπιθέσεις με τις οποίες αγωνίζονται οι περισσότεροι αντίπαλοι στη Football League, αλλά δίνει και μεγαλύτερη επιθετικότητα, εφόσον δουλευτεί καλά.

Σε ένα σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (τα πρόσωπα δεν έχον σημασία στην παρούσα φάση αφού δοκιμάζεται μέχρι και ο Τζανακάκης) σημείο κλειδί είναι οι δυο πλάγιοι που στην ουσία είναι… φουλ μπακ. Ένα τέτοιο σήμα θα… χωρούσε στην ενδεκάδα Τσουμάνη και Καράμπελα μαζί αφού ο δεύτερος μπορεί άνετα να είναι ο αριστερός στόπερ στους τρεις (το έκανε στη Λεβάντε) ενώ για την δεξιά πλευρά οι επιλογές είναι αρκετές.

Η επιλογή των παικτών από τη μέση και μπροστά θα εξαρτηθεί από το αν ο σχηματισμός θα είναι 3-4-3 ή 3-5-2. Στη δεύτερη περίπτωση πάντως, ο έλληνας τεχνικός, ενδεχομένως να σκέφτεται ότι μπορεί να πάρει περισσότερα από τον Ίλιτς παίζοντας δεύτερος επιθετικός, ακόμη-ακόμη και από τους Μπαργκάν και Μιλούνοβιτς. Όλα αυτά βέβαια είναι δοκιμές και όχι βεβαιότητα και δεν αποκλείεται να εντάσσονται στις σκέψεις του 58χρονου τεχνικού να είναι έτοιμος και ευέλικτος ανάλογα με τα παιχνίδια ή και την έκβασή τους.

Προτεινόμενα Άρθρα