Έλλειψη καθαρού μυαλού

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ήταν μαχητικός, δημιούργησε προβλήματα στον Ολυμπιακό και θα μπορούσε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα αν στα κρίσιμα σημεία είχε περισσότερη ψυχραιμία.

Οι «κίτρινοι» στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους είχαν τον έλεγχο του αγώνα και δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του και να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι. Ένα «νεκρό διάστημα» στα τελευταία δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου από πλευράς ΑΡΗ, έδωσε την δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να πάνε με διψήφια διαφορά στ’ αποδυτήρια.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη συνέχισαν στο ίδιο κακό τέμπο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός κι έστειλε την υπέρ του διαφορά στο +16. Οι «κίτρινοι» δεν πτοήθηκαν από αυτή την εξέλιξη και αλλάζοντας συμπεριφορά σε άμυνα κι επίθεση, κατάφεραν να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο με την διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο, ο ΑΡΗΣ έσφιξε κι άλλο την άμυνά του, κρατώντας χαμηλά σε παραγωγικότητα τους «ερυθρόλευκους». Στην επίθεση όμως, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί και στα σημεία που είχαν την δυνατότητα να ρίξουν σε απόσταση αναπνοής την διαφορά αστόχησαν ή πήγαν σε βεβιασμένη ενέργεια. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις οι δύο προσπάθειες του Μπάκνερ και η μία του Κάμινγκς, που τις σταμάτησε ψηλά στον αέρα ο Μπιρτς. Καίριας σημασίας, ήταν επίσης και τα δύο αμυντικά ριμπάουντ που έχασαν οι «κίτρινοι», τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και με την διαφορά στο +7 για τον Ολυμπιακό.

Προτεινόμενα Άρθρα