«Τότε όλοι ήξεραν ότι θα φύγουν ηττημένοι από το Χαριλάου»

από AllAboutARIS

«Αυτοί οι παίκτες θα έπρεπε να νικάν παντού, ακόμη και χωρίς προπονητή στον πάγκο»

Για όλα μίλησε ο πρώην επιθετικός του ΑΡΗ, Γιώργος Γκουγκουλιάς, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero 107,4 fm. Η έλλειψη πάθους και δεσίματος, η πίεση, η δυσκολία στην δημιοργία φάσεων αλλά και το μερίδιο ευθύνης του Νίκου Αναστόπουλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γκουγκουλιάς:

Για το πώς είδε τον αγώνα με τον Αιγινιακό:

«Είχα καιρό να έρθω στο γήπεδο και αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας της ομάδας που παρακολούθησα φέτος. Όπως και όλοι οι φίλοι του ΑΡΗ έτσι και εγώ έφυγα πικραμένος από το γήπεδο».

Για το τι δεν του άρεσε στο παιχνίδι του ΑΡΗ:

«Όσο περνούσαν τα λεπτά ο ΑΡΗΣ αγχωνόταν και αυτό φαινόταν μέσα στο γήπεδο. Ένα γρήγορο γκολ θα άλλαζε τα πράγματα αλλά αφού αυτό δεν ήρθε, οι παίκτες διακατέχονταν από εκνευρισμό και δεν μπορούσαν να συνεργαστούν».

Για το αν το πρόβλημα του ΑΡΗ είναι στον δημιουργικό τομέα:

«Ο ΑΡΗΣ έχει πολλούς καλούς παίκτες, όμως χθες φάνηκε ότι ο ΑΡΗΣ δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες. Μόνο με κάποιες ατομικές ενέργειες απειλούσε μόνο η ομάδα. Αυτό θα έπρεπε να ήταν ένα εύκολε παιχνίδι που θα τέλειωνε με 3-0,4-0».

Για τα νωχελικά ξεκινήματα που δείχνει η ομάδα:

«Όταν ήμασταν και εμείς στην Football League το 2005 και συγκρίνω την ομάδα τότε με τώρα, πιστεύω ότι έχει και τώρα καλούς ποδοσφαιριστές. Απλά τότε η ομάδα έμπαινε μέσα στο γήπεδο πιο δεμένη και ο αντίπαλος ήξερε ότι θα φύγει ηττημένος από το Χαριλάου. Κρατούσαν όσο μπορούσαν αλλά ήξεραν ότι στο τέλος θα χάσουν. Αυτό λείπει τώρα από τον ΑΡΗ, οι παίκτες πρέπει να δείξουν στον κόσμο ότι ο αντίπαλος δεν έχει πιθανότητες. Δεν μαρκάρουν σκληρά και δεν παίζουν με πάθος, περιμένουν τον κόσμο να ξεσηκώσει τους παίκτες και όχι το αντίθετο. Φαίνεται δηλαδή ότι υπάρχει έλλειψη πάθους και δεσίματος».

 «Παίκτες που έχουν κάνει καριέρα όπως οι Τζεμπούρ, Νέτο, Τάτος, Ανάκογλου πρέπει να πάρουν την ομάδα από το χέρι και να πετύχουν εύκολα την άνοδο».

Για το ξεκίνημα εκείνου το πρωταθλήματος:

«Είχαμε ξεκινήσει χειρότερα από τώρα. Αλλά όταν ξεκινήσαμε το σερί, άλλαξαν τα πράγματα. Η ομάδα όμως τότε ήταν δεμένη και όλοι ήξεραν ότι το γκολ θα έρθει ακόμη και στο 90’΄και θα πάρει τη νίκη. Όσο περνούσαν τα λεπτά πιέζαμε τόσο πολύ τον αντίπαλο που στο τέλος δεν άντεχε και αυτό δεν το είδαμε στον αγώνα της Κυριακής».

Για το πώς μπορεί η ομάδα να γυρίσει την ψυχολογία και την κατάσταση:

«Οι ποδοσφαιριστές ξέρουν σε ποια ομάδα ήρθαν. Όταν μια τέτοια ομάδα βρίσκεται στην Football League και πρέπει να μείνει μόνο μια χρονιά για να επιστρέψει εκεί που ανήκει , σίγουρα θα υπάρχει πίεση και πιστεύω ότι το ξέρουν και οι ίδιοι. Η αντίδραση του Τζεμπούρ χθες δεν ήταν σωστή γιατί θα πρέπει να ξέρει ότι βρίσκεται σε μια μεγάλη ομάδα και δεν υπάρχει μεγάλη υπομονή. Και η κίνηση του φιλάθλου δεν ήταν σωστή βέβαια».

Για το μερίδιο ευθύνης του Νίκου Αναστόπουλου:

«Είναι λογικό όταν υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα να κατηγορούν πολλοί τον προπονητή. Εγώ πιστεύω ότι ο Νίκος Αναστόπουλος είναι έμπειρος από αυτήν την κατηγορία και δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνει κάποια γρήγορη αλλαγή. Το είχε αποδείξει όταν είχε ανεβάσει και εμάς και με τα ονόματα που έχει στην διάθεση του, αν και αυτά τα ονόματα θα έπρεπε να νικάνε χωρίς προπονητή στον πάγκο, θα τα καταφέρει. Κάτι αγώνες σαν αυτόν ειδικά στην έδρα του ΑΡΗ, περιμένεις να λήξουν 4-0, 5-0, 6-0. Το φταίξιμο δεν είναι μόνο του προπονητή γιατί μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι παίκτες».

Για την τεράστια ευκαιρία του Καπνίδη:

«Όλοι έχουμε χάσει τέτοια γκολ. Θα ήταν πιο εύκολο αν το έκανε με το κεφάλι εκεί που ήταν η μπάλα και αυτό το γκολ σίγουρα θα άλλαζε όλο το παιχνίδι. Αλλά στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν και όλα χάνονται».

Για την δική του συνεισφορά στον ΑΡΗ:

«Είχα μπει στο 87’ αλλαγή με την Καστοριά και στο 94’ με ένα σουτ είχα κάνει το 1-0 και από τότε σκόραρα και στα 2 επόμενα παιχνίδια και ξεκινούσα βασικός σε αυτό το αήττητο σερί των 17 αγωνιστικών».

 «Χαιρόμασταν που παίζαμε εκτός έδρας επειδή είχαμε μαζί μας τον κόσμο, λόγω της ποινής κεκλεισμένων των θυρών για 9 αγωνιστικές που είχε τότε ο ΑΡΗΣ».

Για τον αγώνα με τον Κισσαμικό:

«Θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους παίκτες και τα λάθη πλέον δεν συγχωρούνται. Είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι και αυτό που πρέπει να αλλάξουν οι παίκτες είναι η εικόνα τους και το πάθος τους. Αν αυτοί έχουν την σωστή εικόνα δεν θα έχουν κανένα αντίπαλο».

Προτεινόμενα Άρθρα