Κρατάει γερά την κορυφή ο Τζόκοβιτς

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε την ανατροπή στο ματς με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, συνεχίζοντας την πορεία προς υπεράσπιση του τίτλου και του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο τενίστας από το Βελιγράδι επικράτησε με… ιδρώτα 4-6, 6-2, 6-3 του φορμαρισμένου Βούλγαρου (Νο.18) και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Paris Masters, όπου θα συναντήσει τον Μάριν Τσίλιτς.

Ο 29χρονος Σέρβος νιώθει την πίεση του Άντι Μάρεϊ, όμως τα πάντα εξαρτώνται από αυτόν σε ό,τι αφορά την κορυφή του κόσμου… Αν εκείνος φτάσει στον τελικό, τότε δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνει στη διοργάνωση ο Βρετανός, που αγωνίζεται σήμερα κόντρα στον Λούκας Πούιγ.

Το Νο.1, πάντως, για τη φετινή σεζόν λογικά δεν θα κριθεί στο Παρίσι, αφού οι δύο κορυφαίοι τενίστες στον κόσμο θα παίξουν και στο ATP World Tour Finals (13-20/11).

Το εισιτήριο για την οκτάδα πήρε και ο Μίλος Ράονιτς, που επίσης θα είναι παρών στην τελευταία διοργάνωση της σεζόν. Ο 25χρονος Καναδός άφησε εκτός τον Πάμπλο Κουέβας με 4-6, 6-1, 6-2 και θα παίξει με Κέι Νισικόρι ή Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά.

Ο Αμερικανός Τζον Ίσνερ, τέλος, λύγισε με 6-4, 6-7(4), 6-3 τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ, που απέκλεισε χθες τον Σταν Βαβρίνκα, και βρίσκει μπροστά του έναν συμπατριώτη του. Τον Τζακ Σοκ, που πέτυχε μεγάλη νίκη με 6-2, 3-6, 7-5 επί του Ρισάρ Γκασκέ, απογοητεύοντας το γαλλικό κοινό.

Προτεινόμενα Άρθρα