Το ιστορικό πέρασμα Σερφ και Μπλατ από τον ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στο Ισραήλ για την αναμέτρηση με την Ναχαρίγια και το AllAboutARIS θυμάται δύο Ισραηλινούς που πέρασαν από τον πάγκο του ΑΡΗ.

Ο λόγος για τους Ζβι Σερφ και Ντέβιντ Μπλατ. Ο Σερφ ανέλαβε τα ηνία του ΑΡΗ την σεζόν 1992-93 και κατάφερε να οδηγήσει τον Αυτοκράτορα στην κατάκτηση του Saporta Cup. Υπό την καθοδήγηση του Ισραηλινού κόουτς, οι «κίτρινοι» έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, κερδίζοντας την Σαραγόσα και στον τελικό νίκησαν την Εφές με 48-50 κατακτώντας τον τίτλο. Ο Σεφ ήταν από τους καλύτερους κόουτς της εποχής, καθώς πέρα από τον ΑΡΗ ήταν προπονητής και στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και στην εθνική ομάδα του Ισραήλ.

Ο έταιρος ισραηλινός που κάθισε στον πάγκο του ΑΡΗ ήταν ο Ντέβιντ Μπλατ. Ο Αμερικανοΐσραηλινός -για την ακρίβεια κόουτς- το 2010 δεν συνέχισε στην Ντιναμό Μόσχας και ανέλαβε το τιμόνι του ΑΡΗ. Την ίδια χρονιά, επέστρεψε στο Ισραήλ για λογαριασμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ και έμεινε έως το 2014, κατακτώντας την Ευρωλίγκα στο Μιλάνο. Επόμενος σταθμός για τον Μπλατ, το ΝΒΑ και οι Κάβαλιερς με τους οποίους έφτασε μέχρι τους τελικούς το 2015.

Προτεινόμενα Άρθρα