Κοντά στο Νο.1 ο Μάρεϊ

από AllAboutARIS

Στην καλύτερη φόρμα της ζωής του ο Βρετανός

Ο 29χρονος Βρετανός έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στον Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά (Νο.15), αλλά πήρε τη νίκη με 6-3, 7-6(6) και μείωσε στους 415 βαθμούς τη διαφορά του από τον Νόλε στο Race.

Αυτό σημαίνει ότι αν φύγει με το τρόπαιο από το Παρίσι σε μία εβδομάδα και ο Σέρβος δεν παίξει στον τελικό, θα ανεβεί στην κορυφή των rankings στις 7 Νοεμβρίου!

Η πορεία του στην αυστριακή πρωτεύουσα είναι μία ακόμα επιβεβαίωση ότι παίζει φέτος το καλύτερο τένις στη ζωή του. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κατακτήσει επτά τίτλους το 2016 (όσους και ο Τζόκοβιτς), αριθμός που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ…

Τους τρεις από αυτούς, μάλιστα, τους έχει κερδίσει στη σειρά (Πεκίνο, Σανγκάη, Βιέννη) και έχουν πολλαπλασιάσει τις ελπίδες ανόδου του στο Νο.1 για πρώτη φορά στην καριέρα του. Έχει σημειώσει, δηλαδή, 14 διαδοχικές νίκες στο tour!

«Βοήθησε», πάντως, σήμερα ο Τσονγκά, αφού ο Γάλλος εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και υπέπεσε σε σωρεία αβίαστων λαθών, που έδωσαν εύκολους πόντους στον Μάρεϊ.

Παρόλα αυτά, ο 31χρονος τενίστας εκμεταλλεύτηκε το ασταθές στο δεύτερο σετ σερβίς του Μάρεϊ και «ζωντάνεψε» προς στιγμήν με μπρέικ μπακ (4-4), μένοντας τελικά όρθιος ως το τάι μπρέικ. Εκεί μίλησε ο «χαρακτήρας» του Μάρεϊ, που χτύπησε στο πιο κρίσιμο σημείο με έναν εκπληκτικό πόντο στο 7-6 και καθάρισε στη συνέχεια το ματς.

Πέρα από τους 500 βαθμούς που του δίνει ο 42ος τίτλος του (δεύτερος στη Βιέννη), ο Μάρεϊ παίρνει μαζί του στο… Παρίσι και 428.800 ευρώ. Ο Τσονγκά, που έχει μόλις δύο νίκες σε 16 αναμετρήσεις με τον Μάρεϊ, βάζει στην τσέπη 300 βαθμούς και 201.380 ευρώ.

Προτεινόμενα Άρθρα