Διαδικτυακό το Καρδίτσα-ΑΡΗΣ

από AllAboutARIS

Οι φίλοι του ΑΡΗ θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος των «κιτρίνων» κόντρα στην Καρδίτσα (1/11, 15:00) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «afastream.com».

Ο αδειοδοτημένος διαμεσολαβητής μεταγραφών και εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα, Στέλιος Βραδέλης, παραχώρησε συνέντευξη στο flnews, εξηγώντας τους τρόπους με τους οποίους οι φίλαθλοι μπορούν να βλέπουν τα παιχνίδια της ομάδας τους.

Ποιο είναι το αντίτιμο για το παιχνίδι;

«Αυτό καθορίζεται από την τιμολογιακή πολιτική της κάθε ομάδας. Η συγκεκριμένη εταιρεία ξεκίνησε στη σκανδιναβική αγορά και το μοντέλο αυτό τηλεθέασης σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Συνήθως προτείνεται στις ομάδες η τιμή του εισιτηρίου, ώστε να μην είναι αποτρεπτικό για τον φίλαθλο που θα πάει στο γήπεδο. Παράλληλα, και αυτός που δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο, δεν θα του κοστίσει παραπάνω να παρακολουθήσει το παιχνίδι μέσω Live Streaming. Είναι θέμα της κάθε ομάδας τι είδους τιμολογιακή πολιτική θα ακολουθήσει όσον αφορά αυτό το ζήτημα».

Με 10 ευρώ μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι;

«Για κάθε ομάδα είναι 10 ευρώ, αυτό το ποσό προτείνεται. Όποιος πληρώσει αυτό το ποσό ενημερώνεται για παράδειγμα η σελίδα του Παναιγιαλείου. Αν το ματς παρακολουθήσουν 300 φίλαθλοι, τα έσοδα είναι επί 10. Οι ομάδες, επίσης, μπορούν να ορίσουν μηνιαίο εισιτήριο ή και ετήσιο, όπως κάνουν στο εξωτερικό».

Το κόστος παραγωγής ποιο είναι;

«Αυτό επιβαρύνει τις ομάδες. Ένας υπολογιστής και μία κάμερα χρειάζεται. Οι περισσότερες βιντεοσκοπούν τα παιχνίδια τους, άρα το κόστος είναι μικρό».

Αν θέλει κάποιος να παρακολουθήσει προ δύο μηνών παιχνίδι μπορεί να το κάνει;

«Αυτό εξαρτάται από την τιμολογιακή πολιτική της ομάδας και σε τι ποσό θα προσφέρει την υπηρεσία On Demand. Η πλατφόρμα της «afastream» διαθέτει αρχείο και θα μπορεί όποιος επιθυμεί να ανατρέξει στο παρελθόν και να δει όποιο παιχνίδι επιθυμεί. Έχει προγραμματιστεί, επίσης, στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα να μεταδίδονται οι καλύτερες στιγμές του αγώνα, γιατί στο live δεν υπάρχει η δυνατότητα ριπλέι».

Με πόσες ΠΑΕ υπάρχει συμφωνία;

«Είναι αρκετές αυτές που έχουν συμφωνήσει. Χρονικά το παιχνίδι του Παναιγιαλείου είναι αυτό που θα μεταδοθεί πρώτο. Γίνονται συζητήσεις με αρκετές ΠΑΕ. Και αυτό που θέλω να διευκρινίσω είναι ότι στην ιστοσελίδα μας θα περάσουν τα γραφικά όλων των ομάδων.

Δεν θα συνεργαστούμε μόνο με όσες εμφανίζονται τώρα. Θα μπουν τα σήματα όλων των ομάδων και όποια επιθυμεί, θα έχουμε συνεργασία. Αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή, γι’ αυτό αναφέρονται μόνο κάποιες ΠΑΕ. Για την πρώτη αγωνιστική, πλην του αγώνα στο Αίγιο θα μεταδοθεί το Αναγέννηση Καρδίτσας – ΑΡΗΣ.

Εάν υπάρξει συμφωνία για κεντρική χορηγία, θα επηρεαστεί η συμφωνία;

«Το θέμα της διαδικτυακής προβολής αγώνων είναι διαφορετικό. Σε πολλές χώρες έχει διαχωριστεί από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Είναι Live Streaming επί πληρωμή, όχι ελεύθερο, ώστε να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Είναι θέμα της κάθε ομάδα κατά πόσο θα μπορέσει να το εκμεταλλευτεί.

Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει για το επί πληρωμή Live Streaming, ότι για 1 έναν οπαδό στο γήπεδο, 2 το παρακολουθούν από την πλατφόρμα. Αυτά ήταν τα αποτελέσματα σε αγορές που είχαν την αντίστοιχη δυσκολία με την ελληνική αγορά. Για τον λόγο αυτό η εταιρεία μας αποφάσισε να επενδύσει ένα αρκετά σημαντικό κεφάλαιο και να φέρει έτοιμο λογισμικό. Αυτό υποστηρίζει Live Streaming με πολλαπλή κάλυψη από κάμερες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διαφημιστικής προβολής μέσω σκρολ, βίντεο και λοιπά. Είναι όπως η κανονική μετάδοση».

Οι τρόποι πληρωμής ποιοι;

«Οι γνωστοί, δηλαδή με πιστωτική κάρτα, pay pal»

Προτεινόμενα Άρθρα