Δεύτερη και στην…τρίτη κατηγορία

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ακόμη μία δεύτερη θέση για την Εθνική

Στο πρώτο μέρος η Εθνική δεν ρευστοποίησε με ένα γκολ την πίεση στην αντίπαλη άμυνα, επομένως ο χρόνος άρχισε να πιέζει.

Η αλλαγή του Γιακουμάκη με τον Παυλίδη στην ανάπαυλα, μάλλον αφαίρεσε, αντί να προσθέσει, με την ομάδα του Τζόνι Φαν’τ Σχιπ να πατάει όλο και αραιά την αντίπαλη περιοχή. Ο Όμπλακ βγήκε έγκαιρα στην κάθετη του Φορτούνη στον Παυλίδη (50’), ενώ είχε απάντηση και στο συρτό σουτ του Ζέκα (54’). Ωστόσο, εκεί που ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης έδειξε όλη του την κλάση ήταν στην φάση του 65ου λεπτού. 

Ο Μπακασέτας πήρε την μπάλα με πλάτη εκτός περιοχής, γύρισε άμεσα και σούταρε με το δεξί, όμως ο Σλοβένος τερματοφύλακας απογειώθηκε και με εκπληκτικό τρόπο έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Φαν’τ Σχιπ έκανε all in με την αλλαγή του Μασούρα αντί του Τζαβέλλα με ένα 4-4-2 και κεντρικά χαφ Μπακασέτα – Φορτούνη (και τον Κουρμπέλη στόπερ), ψάχνοντας την μία φάση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι ούτε στο καλοτραβηγμένο φάουλ του Φορτούνη (82’), που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το σύστημα «όλοι μπροστά» έφερε την αποβολή του Χατζηδιάκου (90’) στην απέλπιδα προσπάθεια του να ανακόψει τον Σπόραρ που έβγαινε φάτσα με την αντίπαλη εστία, με το 0-0 να μένει ως το τέλος. 

Ο τελικός απολογισμός δείχνει παταγώδη αποτυχία για την Εθνική των πειραμάτων και της… εξυγίανσης, η οποία δεν μπόρεσε να βαλει γκολ εντός εδρας σε Κοσοβο και Σλοβενία. 

Προτεινόμενα Άρθρα