Κορυφή η Σεβίλλη (vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η ομάδα της Ανδαλουσίας πάτησε κορυφή και δείχνει να μην αστειεύεται

Κάθε χρόνο αλλάζει καμιά 15αριά παίκτες, αγοράζοντας και πουλώντας σωρηδόν όμως οι δύο καλύτερες καλοκαιρινές της κινήσεις δεν είχαν να κάνουν με κάποιο ποδοσφαιριστή. Ήταν η παραμονή στο πόστο του τεχνικού διευθυντή του ξακουστού Μόντσι, αλλά και η πρόσληψη στην τεχνική ηγεσία του τρελού, μα απίθανα ικανού Χόρχε Σαμπαόλι!

Στην πρώτη του προπονητική θητεία στην Ευρώπη, το πνευματικό παιδί του Μαρσέλο Μπιέλσα έχει δημιουργήσει μία τακτική μηχανή, που όμοια της είχαν να δουν χρόνια στην Ανδαλουσία. Το 3-4-3 είναι ότι πιο καινοτόμο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Primera Division, με την Σεβίλλη να συνδυάζει αμυντική σκληράδα και επιθετική ευελιξία.

Σε αυτή τη Σεβίλλη υποκλίθηκε μέχρι κι ο Τσόλο Σιμεόνε. Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήγε αήττητη στο «Ραμόν Σαντσέθ Πιθχουάν» και την παράδοση να λέει πως δεν είχε χάσει από την Σεβίλλη από το 2010 και για 13 σερί αναμετρήσεις. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας κοίταξε στα ίσα την φιναλίστ του Champions League και την κέρδισε με το δικό της στιλ. Ένα γκολ του Στίβεν Ν’ Ζονζί σε μία αριστοτεχνική κόντρα (73’) αρκούσε για να έρθει η παρθενική ήττα των «ροχιμπλάνκος» (1-0), σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι σε ένα βρεγμένο τερέν.

Λίγο νωρίτερα, ο Σαμίρ Νασρί σημάδεψε το δοκάρι (50’), με την Ατλέτικο Μαδρίτης να χάνει κι αυτή μία σπουδαία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τον Κορέα και να τελειώνει το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κόκε στο 77ο λεπτό.

Φέτος το πρωτάθλημα δεν θα είναι κούρσα για τρεις. Ο Χόρχε Σαμπαόλι δεν αστειεύεται. Αυτός και η Σεβίλλη του θα το πάνε μέχρι τέλους!

Προτεινόμενα Άρθρα