Η παράδοση του Πρίφτη

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ με τον Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο του έχει δημιουργήσει καλή παράδοση απέναντι στον Π.Α.Ο.Κ., μετρώντας πέντε νίκες σε οκτώ παιχνίδια.

Η πρώτη επικράτηση του Αυτοκράτορα με τον κόουτς Πρίφτη στο τιμόνι του ήρθε την σεζόν 2014-15, στο περιθώριο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με 62-57. Εκείνος ο αγώνας αρχικά διεξήχθη στις 18 Οκτωβρίου 2014 και διακόπηκε σε βάρος του ΑΡΗ 42″ από τη λήξη του ημιχρόνου λόγω μη έγκαιρης εκκένωσης του γηπέδου μετά από εντολή του διαιτητή Αναστόπουλου κι ενώ το σκορ ήταν 31–33 υπέρ του ΠΑΟΚ. Αρχικά κατοχυρώθηκε με σκορ 0–20 χωρίς αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ, όμως μετά από έφεση του ΑΡΗ ορίστηκε η νέα διεξαγωγή του αγώνα, ο οποίος έγινε μετά από 3½ μήνες.  

Στο ματς του 2ου γύρου ο ΑΡΗΣ κατάφερε και πάλι να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, φεύγοντας με το «διπλό» (77-78) από την Πυλαία. Οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν και στους μικρούς τελικούς του πρωταθλήματος, με τον Π.Α.Ο.Κ. να εκμεταλλεύεται το πλεονέκτημα της έδρας του και να κατακτάει την 3η θέση κερδίζοντας την σειρά με 3-1 (67-60, 92-88, 62-51, 76-77).

Την περασμένη σεζόν ΑΡΗΣ και Π.Α.Ο.Κ. κοντραρίστηκαν μόνο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τους «κίτρινους» να επικρατούν και στα δύο παιχνίδια. Στο ματς της 3ης αγωνιστικής, ο ΑΡΗΣ με μπροστάρη τον Οκάρο Ουάιτ κέρδισε με 84-72. Στη ρεβάνς του 2ου γύρου η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη παρά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε καλά στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στην επανάληψη και έφτασε στη νίκη με 69-77.

Προτεινόμενα Άρθρα