«Πιο δυνατός ο ΑΡΗΣ»

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Γαλάνης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air στον Libero 107,4 και μίλησε για το επικείμενο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΡΗ και Π.Α.Ο.Κ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας κόουτς:

«Μιλάμε για δύο ιστορικές ομάδες. Μπορεί να μην παίζουν ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Πρέλεβιτς και ο Φασούλας, αλλά μιλάμε για δύο ομάδες με κόσμο που παίζουν στην Ευρώπη και δεν παύει αυτό το ματς να έχει την δική του αίγλη».

Για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την εικόνα που έχουν δείξει οι δύο ομάδες μέχρι τώρα:

«Το ματς αυτό δεν έχει σχέση με τα υπόλοιπα. Μπορεί είτε η ομάδα, είτε οι παίκτες να παρουσιαστούνε διαφορετικοί σε αυτά τα ματς, απ’ ότι σε άλλα. Και στα δύο στρατόπεδα δίνουν μεγάλη έμφαση από την στιγμή που μεσολαβεί το τοπικό στοιχείο».

Πως περιμένει να παρουσιαστούν οι Αμερικάνοι που δεν έχουν παραστάσεις από τέτοιου είδους ματς:

«Οι Αμερικάνοι μπορεί να μην έχουν παραστάσεις από αυτά τα παιχνίδια, αλλά έχουν δίπλα τους συμπαίκτες και προπονητές που τους ενημερώνουνε. Φυσικά όταν βλέπουν μία Α΄ κινητοποίηση ακολουθούν και αυτοί τον ρυθμό. Υπάρχουν βίντεο που τους παρέχουν την κατάλληλη πληροφόρηση και αντιδρούν όταν βλέπουν την κινητοποίηση παικτών, προπονητών και παραγόντων».

Για την δύναμη της έδρας:

«Αν θέλουμε να το αναλύσουμε τεχνικά το ζήτημα ο ΑΡΗΣ παρουσιάζεται πιο πλήρης και πιο δυνατός, με μεγαλύτερη ισχύ και ενέργεια, με περισσότερους παίκτες που μπορούν να προσφέρουν πράγματα στο παρκέ. Ο Π.Α.Ο.Κ. μπορώ να πω ότι μετά τον τραυματισμό του Μαργαρίτη δεν δείχνει τόσο συμπαγής, η εικόνα του στην Πολωνία δεν ήταν τόσο καλή. Σίγουρα ο ΑΡΗΣ θα καταθέσει πολύ μεγάλη ενέργεια στην άμυνα, παίζει στην έδρα του και η δύναμη του κόσμου θα τον σπρώξει. Από την άλλη πλευρά ξέρουμε ότι ο Π.Α.Ο.Κ. σε τέτοιου είδους παιχνίδια παρουσιάζεται πιο συμπαγής στην άμυνα, πιο κλειστός. Πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ θα προσπαθήσει να πιέσει και ν’ ανεβάσει τον ρυθμό ενώ ο Π.Α.Ο.Κ. θα θελήσει να κρατήσει χαμηλό τέμπο, να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα νίκης στο τέλος του παιχνιδιού».

Για την παρουσία του Βασίλη Καββαδά:

«Ο ΑΡΗΣ έχει συστήματα που είναι σχεδιασμένα για το inside παιχνίδι του, επίσης δίνει μπάλες και στον Μιχάλη τον Τσαϊρέλη που είναι «4». Γενικότερα προσπαθεί να φθείρει τον αντίπαλο. Στις θέσεις των ψηλών έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες και αυτό είναι το πλεονέκτημά του. Από την άλλη μεριά πολύ καλός παίκτης στο ποστ είναι ο Κλάντον και αυτόν θα προσπαθήσει να φθείρει ο ΑΡΗΣ».

Για το γεγονός ότι ο Π.Α.Ο.Κ. προέρχεται από ματς τριών παρατάσεων:

«Σίγουρα μετράει και αυτό, αλλά οι επαγγελματίες παίκτες μετά από δύο μέρες επανέρχονται. Σίγουρα όμως επηρεάζει, γιατί μιλάμε για ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση προαγωνιστικό άγχος και φόρτιση. Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι ο ΑΡΗΣ έχει ένα προβάδισμα στην διεκδίκηση της νίκης».

Αν συμμερίζεται την άποψη ότι ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να κάνει κακή εμφάνιση για να ηττηθεί από τον Π.Α.Ο.Κ.:

«Δεν πρέπει να το προδικάζουμε αυτό. Ο Π.Α.Ο.Κ. θα παρουσιαστεί δυνατός, έχει έμπειρο προπονητή και μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο αθλητικός εγωισμός. Εγώ περιμένω μια σθεναρή αντίδραση από πλευράς Π.Α.Ο.Κ.»

Για την επιθετική «δυστοκία» του ΑΡΗ:

«Σίγουρα θα πρέπει να προβληματίζει τον ΑΡΗ αυτή η επιθετική δυστοκία, οι κακοί αυτοματισμοί  και τα νεκρά διαστήματα. Και σε όλα αυτά να προσθέσουμε και τον τραυματισμό του Σανικίτζε, ο οποίος στοίχησε ψυχολογικά στην ομάδα. Έχει ο ΑΡΗΣ δυνατότητες μεγάλες και τα παιδιά τα καινούργια θα προσαρμοστούνε. Πρέπει να κάνουν υπομονή και πιστεύω πως η ομάδα θα δείξει τις δυνατότητές της τους επόμενους μήνες».

Για το γεγονός ότι στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν οι Αμερικάνοι παίκτες δεν είχαν ξεκινήσει δυναμικά:

«Κάθε χρόνο δεν γίνεται να έχεις παίκτες σαν τον Ουάιτ και τον ΜακΝίλ. Οι παίκτες που έχει τώρα ο ΑΡΗΣ θέλουν υπομονή. Πρέπει η ομάδα να δει τις δυνατότητές του και να έχει ευελιξία. Να μην υπάρχει δηλαδή άκρατος συναισθηματισμός όταν κάτι βλέπεις ότι δεν σου βγαίνει. Να υπάρχει μια ισορροπία. Κάνουμε υπομονή, προχωράμε, δίνουμε εμπιστοσύνη στο κάθε παίκτη, αλλά από εκεί και πέρα να ξέρουμε ότι οι ομάδες είναι επαγγελματικές και με μία διορθωτική κίνηση να έχει τελείως διαφορετική λειτουργία».

Προτεινόμενα Άρθρα