Κορυφαίος ξένος του ΝΒΑ ο Γιάννης

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Τεράστια διάκριση για τον Έλληνα αθλητή

Οι διακρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη για τον «Greek Freak». Λίγες μέρες μετά την υπογραφή «χρυσού» συμβολαίου (100εκ. δολάρια), ο Γιάννης ψηφίστηκε ως ο καλύτερος μη αμερικανός παίκτης της λίγκας, πάνω από τους Μαρκ Γκασόλ, Ντιρκ Νοβίτσκι, Κρίσταπς Πορζίνγκις και Πάου Γκασόλ. Για την ακρίβεια, ο «Giannis» συγκέντρωσε το 27,6% των ψήφων στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Από εκεί και πέρα, οι general managers των ομάδων του «μαγικού κόσμου» έχρισαν Νο. 1 φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (69%), με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να έρχονται δεύτεροι (31%). Πρώτο φαβορί για το βραβείο του MVP της σεζόν 2016-2017 θεωρούν τον Λεμπρόν Τζέιμς (46,7%), ενώ ακολουθούν οι Ράσελ Ουέστμπρουκ, Στεφ Κάρι, Τζέιμς Χάρντεν, Κέβιν Ντουράντ και Πολ Τζορτζ. 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση των GMs στο ερώτημα: «Ποιον παίκτη θα παίρνατε αν ξεκινούσατε μια ομάδα σήμερα;». Πρώτος στις απαντήσεις ήταν ο 21χρονος Καρλ Άντονι Τάουνς των Μινεσότα Τίμπεργουλβς (48,3%), με τους «KD» και «King James» να έρχονται στη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα!

Επιπλέον, ο Λεμπρόν Τζέιμς με 75% ψήφων αναδείχθηκε ως ο παίκτης που «αναγκάζει τον αντίπαλο προπονητή» να κάνει τις περισσότερες αλλαγές, ενώ ο Ντέβιν Μπούκερ των Φοίνιξ Σανς λογίζεται ως το Νο. 1 φαβορί για τον παίκτη που θα κάνει το δικό του αγωνιστικό «ξέσπασμα» αυτή τη σεζόν. Και σε αυτή την κατηγορία ο Γιάννης έλαβε ψήφους. 

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν του 22χρονου σμολ φόργουορντ, ακόμα ένας Έλληνας βρέθηκε στις… λίστες των ψηφοφοριών των GMs. Ο λόγος για τον Βασίλη Σπανούλη, που έλαβε το 3,6% των ψήφων για τους καλύτερους μη Αμερικανούς παίκτες που δεν αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Πρώτος στη σχετική λίστα ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς (53,6%), με τους Σέρχιο Γιούλ και Νάντο ντε Κολό να ακολουθούν!

Η καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ, σύμφωνα με τους GMs, απαρτίζεται από τους: Στεφ Κάρι (πόιντ γκαρντ), Τζέιμς Χάρντεν (σούτινγκ γκαρντ), Λεμπρόν Τζέιμς (σμολ φόργουορντ), Άντονι Ντέιβις (πάουερ φόργουορντ) και ΝτεΆντρε Τζόρνταν (σέντερ).

Προτεινόμενα Άρθρα