«Δεν το περίμενα!»

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

"Μόλις είδα τον Ρόσι εκτός, πίεσα πιο πολύ και είπα ότι θα πάω για τη νίκη"

Aρχικά, ο Μάρκες είπε: «Απίστευτο… ειλικρινά δεν το πιστεύω! Το πρωί που ξύπνησα ένοιωθα νορμάλ πίεση, σαν έναν κανονικό αγώνα διότι πίστευα ότι ήταν αδύνατον να πάρω τον τίτλο εδώ».

Ειλικρινά μόλις είδα εκτός και τον Λορένθο, έχασα την 3η ταχύτητα 4-5 φορές στο γύρο… δεν ήξερα που βρισκόμουν… σε ποια πίστα! Ήταν πολύ δύσκολο να συγκεντρωθώ.

Μετά, μόλις πέρασα τη γραμμή τερματισμού, έλεγα ότι δεν θα υπάρξουν πανηγυρισμοί γιατί δεν είχαμε ετοιμάσει τίποτα, όμως η ομάδα πάντα πίστευε σε μένα και ήταν έτοιμοι με τα μπλουζάκια».

Ο Μάρκες αφιέρωσε τη νίκη στη γιαγιά του: «Είναι μια ιδιαίτερη νίκη εδώ, η πρώτη μου νίκη στο Μοτέγκι στη μεγάλη κατηγορία, μπροστά στο αφεντικό μας! Είμαι πραγματικά χαρούμενος και γι’ αυτόν τον τίτλο είχα περισσότερη πίεση».

Ήταν δύσκολο να διαχειριστώ τη σεζόν, αλλά πάντα είχα αυτοπεποίθηση. Δεν θέλω να ξεχάσω τη γιαγιά μου, η οποία μου έλεγε: να προσέχεις, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

Για τον αγώνα, είπε: «Ξεκίνησα καλά τον αγώνα, παραδόξως γιατί αυτό σπάνια συμβαίνει και μετά είδα ότι ο Βαλεντίνο με πέρασε 3-4 με περίεργο τρόπο».

«Ένοιωθα ότι ήταν λίγο νευρικός κι έτσι αποφάσισα να πιέσω για να κάνω μια μικρή διαφορά. Μόλις είδα τον Ρόσι εκτός, πίεσα πιο πολύ και είπα ότι θα πάω για τη νίκη».

Προτεινόμενα Άρθρα