"Ο ΑΡΗΣ έχει μεγάλο και έμπειρο ρόστερ"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο προπονητής του Ρεθύμνου μίλησε για το δύσκολο παιχνίδι της ομάδας του με τον ΑΡΗ

Ο Τόνι Κωνσταντινίδης μίλησε στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air» για το  δύσκολο παιχνίδι της ομάδας του με τον ΑΡΗ και στάθηκε στην ικανότητα του Ρεθύμνου να παίρνει τα εντός έδρας αποτελέσματα. 

Αναλυτικά ανέφερε:

Για το αυριανό παιχνίδι:

“Όπως είναι το φετινό πρωτάθλημα, με τα μηνύματα που έχουν σταλλεί από τον θεσμό του Κυπέλλου, από τα φιλικά και την πρώτη αγωνιστική, αναμφισβήτητα κάθε παιχνίδι θα έχει την δική του ιδιαιτερότητα και θα είναι αρκετά σημαντικό. Ιδιαίτερα το πρώτο εντός έδρας για την ομάδα μας και με την θέληση μας να συνεχίσουμε με θετικές εμφανίσεις κάνει πιο σημαντική την αναμέτρηση με τον ΑΡΗ.  Είχαμε πει πως πρωταρχικός μας στόχος είναι να έχουμε ός το δυνατόν λιγότερες απώλειες στα εντός έδρας παιχνίδια και με αυτό το σκεπτικό θα αντιμετωπίσουμε και τον ΑΡΗ”.

Για το κλίμα στο Ρέθυμνο μετά την νίκη στην πρεμιέρα επί του Κολοσσού:

“Καταλαβαίνετε πως τέτοιες νίκες μόνο θετικό αντίκτυπο μπορούν να έχουν σε μία ομάδα. Το θέμα είναι το πώς θα  διαχειριστούμε αυτή την επιτυχία. Το είπαμε και με τα παιδιά, ήταν μία νίκη η οποία αν θέλουμε να μετρήσει  διπλά και τριπλά θα πρέπει να έχουμε και την ανάλογη συνέχεια. Από εκει και πέρα το παιχνίδι με τον ΑΡΗ είναι διαφορετικό, και αυτό το γνωρίζουμε. Ο δείκτης δυσκολίας είναι τεράστιος, ο ΑΡΗΣ είναι μία πλήρης ομάδα. Μέσα στις 4 καλύτερες ομάδες της κατηγορίας”.

Για την εικόνα που έχει σχηματίσει για τον ΑΡΗ:

“Τον ΑΡΗ τον γνωρίζουμε αρκετά καλα. Είχαμε την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουμε στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια, καθώς και στα φιλικά. Έτσι λοιπόν , όσο αναφορά το θέμα σκάουτινγκ πιστεύω πως είμαστε πανέτοιμοι. Η απουσία του Σανικίτζε μας προβληματίζει να πω την αλήθεια, καθώς η ομάδα είχε στηθεί με ένα συγκεκριμένο πλάνο, και αναμένοντας να αντιμετωπίσει συγκεκριμένους παίκτες. Τώρα κόντρα στον ΑΡΗ θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν διαφορετικό παίκτη και αυτό αλλάζει τον τρόπο άμυνας μας. Είναι και αυτά μέσα στην δουλειά μας”.

Πως πιστεύει ο ίδιος πως πρέπει να «χτυπήσει» η ομάδα του τον ΑΡΗ στο αυριανό παιχνίδι:

“Ο ΑΡΗΣ είναι μια ομάδα που είναι εξαιρετικά καλή στο ανοχτό γήπεδο, που αυτό έχει άμεση σχέση στον ρυθμό και των δύο ομάδων. Αν καταφέρουμε να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού θεωρώ πως θα έχουμε αρκετες ελπίδες. Είμαστε αρκετά μελετημένοι. Θα προσπαθησουμε να σταματησουμε τον ρυθμό και τα ατού του ΑΡΗ. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει φόβος για το αυριανό παιχνίδι. Παίζουμε στην έδρα μας και θα παρουσιάσουμε την ομάδα μας όσο πιο δυνατή γίνεται για να πάρουμε όσο περισσότερα παιχνίδια.

Ο ΑΡΗΣ έχει μεγάλο ρόστερ και έμπειρο. Ο προπονητής του είναι εξαιρετικός. Μην ξεχνάμε πως ήταν και ο κορυφαίος για την περσινή χρονια.  Δεν νομίζω να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και φαινεται προετοιμασμένος. Και οι ίδιοι οι παίκτες του ΑΡΗ θεωρώ πως γνωρίζουν πως μέχρι τον Δεκέμβρη θα έχουν δύσκολο πρόγραμμα με όλα τα παιχνίδια των διοργανώσεων. Και φαντάζομαι πως θα είναι έτοιμοι να το αντιμετωπίσουν”.

Για το επίπεδο της δικής του ομάδας:

“Θέλουμε αρκετή δουλεια. Νομίζω πως κανένας προπονητής δεν θα σας πει αυτή την περίοδο πως είναι ικανοποιημένος από το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας του. Ελπίζω πως μέχρι το τέλος του Οκτώβρη – μέσα Νοεμβρίου θα μπορούμε  να δείξουμε τι μπάσκετ θα ειμαστε ικανοί να παρουσιάσουμε στο παρκε, αλλά και θα ξεκαθαρίσουν και οι φετινοί στόχοι μας”.

Για τους στόχους της ομάδας:

“Οι στόχοι όλων των ομάδων κάτω από την 6η θέση είναι να μπούμε στα πλέι οφς. Έτσι και εμείς θέλουμε ένα καλό πλασάρισμα στις θέσειςτων πλέι οφς”.

Για την προσμονή του κόσμου για ένα παιχνίδι κοντρα στον ΑΡΗ:

“Στην Κρήτη το κλίμα είναι αρκετά θετικό μετά και την νίκη την πρώτη αγωνιστική, σίγουρα και ο αντίπαλος θα βοηθήσει στο να υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου”.

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος:

“Είμαι αρκετά χαρούμενος που είμαι μέρος ενός από τα καλύτερα πρωταθλήματα της ευρώπης. Είναι κάτι που το ζητούσε χρόνια και με την βοήθεια του Θεού τα καταφερα. Με την σειρά μου είναι ώρα να αποδείξω ότι ανηκω εδώ. Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα να χτυπήσει τους δύο «μεγάλους» και πιστεύω πως μέχρι τα Χριστούγεννα το αν θα είναι αυτό εφικτό θα έχει ξεκαθαρίσει. Η κάθε πρόβλεψη θα είναι άστοχη από τόσο νωρίς.  Για τον ανταγωνισμό δεν είναι ότι καλύτερο το να μην μπορουν οι ομάδες να διεκδικήσουν την πρωτιά. Ο ΑΡΗΣ και η ΑΕΚ δείχνουν έτοιμες, αν όχι να χτυπήσουν, να μειώσουν την διαφορά με τους δύο «μεγάλους» .  Θεωρώ πως φέτος οι Έλληνες παίκτες θα κάνουν την διαφορά στο πρωτάθλημα”.

Προτεινόμενα Άρθρα