«Χυλόπιτα» Μαλντίνι στην Μίλαν!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η μακροσκελής ανακοίνωση του Πάολο Μαλντίνι για την απόφαση του να μην επιστρέψει στην αγαπημένη του ομάδα χωρίς κάποιον συγκεκριμένο ρόλο

Καμία μία διάθεση να επιστρέψει στην Μίλαν ως… γλάστρα δεν έχει ο Πάολο Μαλντίνι, ο οποίος με μία μακροσκελή ανακοίνωση τόνισε ότι απορρίπτει για λόγους ηθικής την πρόταση των «ροσονέρι» για να επιστρέψει από το πόστο του αθλητικού διευθυντή. Η ζωντανή ιστορία της Μίλαν ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν ήταν ποτέ οικονομικό, αλλά σχετίζεται με τις περιορισμένες αρμοδιότητες που θα είχε.

«Η Μίλαν ήταν πάντα θέμα καρδιάς και πάθους για μένα. Η ιστορία μου, αυτή του πατέρα μου, αλλά και των παιδιών του το αποιδεικνύουν και κανείς δεν μπορεί να πάρει αυτή το πέπλο με τα χρώματα των ροσονέρι από πάνω μας. Αυτός ο πολύ ισχυρός δεσμός μου επιβάλλει να είμαι προσεκτικός, ακριβής και επαγγελματίας στην αποδοχή της θέσης που μου προσφέρθηκε.

Φυσικά και θα ήταν πολύ πιο εύκολο για μένα να πάω με τον ενθουσιασμό και να δεχθώ, χωρίς να σκεφτώ τις μελλοντικές συνέπειες, αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό, γιατί σέβομαι τις αξίες που κουβαλώ σε όλη μου την ζωή, αλλά και τους οπαδούς. Πρέπει να σεβαστώ την Μίλαν και τον εαυτό μου. Δεν υπήρξε ποτέ οικονομικό ζήτημα. Τόνισα ότι θα έδινα όλο μου τον εαυτό σε ένα σοβαρό πρότζεκτ, αλλά ποτέ δεν θα δεχόμουν να χρησιμοποιηθώ κυρίως ως σύμβολο.

Επαναλαμβάνω, για μένα η Μίλαν είναι επιλογή καρδιάς. Ποτέ δεν ζήτησα ένα ρόλο σαν του Γκαλιάνι με απόλυτη εξουσία. Ξέρω τα προσόντα μου, ξέρω καλύτερα από όλους τα όρια μου, η θέση μου θα έπρεπε να αφορά το αθλητικό κομμάτι. Μου προσφέρθηκε ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή, όμως ρώτησα τι θα γινόταν αν διαφωνούσα με τον γενικό διευθυντή σε κάποιο Θέμα (σ.σ. Μάρκο Φασόνε) και μου είπε ότι θα αποφάσιζε ο ίδιος. Του είπα ότι αυτό δεν είναι μία βάση για μία νικητήρια ομάδα.

Ήμουν μέλος ομάδων που έγραψαν ποδοσφαιρική ιστορία και ξέρω ότι για να πετύχεις αποτελέσματα πρέπει να υπάρχει μεγάλη συνέργεια ανάμεσα στα στελέχη και τους ιδιοκτήτες, αλλά το κυριότερο ξεκάθαροι ρόλοι. Τα τελευταία χρόνια με τον Γκαλιάνι και την Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι που δεν είχαν διακριτούς ρόλους θα έπρεπε να γίνουν μάθημα», ήταν τα σημαντικότερα σημεία της επιστολής του Πάολο Μαλντίνι, ο οποίος αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση που του έγινε να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του.

Προτεινόμενα Άρθρα