«Χωρίς λεωφορεία από τις 13 Οκτωβρίου εάν δεν σεβαστείς τη συμφωνία»

από AllAboutARIS

Φαίνεται να αναθερμαίνεται η κόντρα ανάμεσα σε ΟΑΣΘ- Υπουργείο

Ανακοίνωση με την οποία καλούν τον υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ, Χρήστο Σπίρτζη να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με τα δεδουλευμένα τους, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά η μη επανάληψη των κινητοποιήσεων τους, εξαρτάται αποκλειστικά από τις πρωτοβουλίες του κ. Σπίρτζη. “Τον καλούμε να τις αναλάβει άμεσα για να μην ξαναρχίσουν από τις 13.10.2016 οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η ταλαιπωρία των πολιτών”, αναφέρουν στην ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ επισημαίνουν πως παραμένουν εκ νέου για δύο μήνες απλήρωτοι και ήδη διανύουν τον τρίτο μήνα εργασίας χωρίς την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

“Καλούμε τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, να σεβαστεί την ισχύουσα οικονομική συμφωνία μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΑΣΘ και να προχωρήσει στην έναρξη ουσιαστικών και αποτελεσματικών διαβουλεύσεων, μεταξύ της κυβέρνησης και του ΟΑΣΘ (με τη συμμετοχή των εργαζομένων) για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που προκαλεί τη συσσώρευση και η μεγέθυνση των οικονομικών προβλημάτων στον Οργανισμό, προς αποκατάσταση της κανονικότητας με σεβασμό στην υφιστάμενη οικονομική συμφωνία έως την αντικατάσταση της με νέα ως επιτάσσουν το Σύνταγμα και οι νόμοι της Χώρας”, τονίζουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Τέλος οι εργαζόμενοι επισημαίνουν πως έχουν ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις και θα τις υποβάλλουν στον διάλογο που προτείνουν.

Προτεινόμενα Άρθρα