Ισόπαλες Ισπανία και Ιταλία (vids)

από AllAboutARIS

Στην πρώτη θέση η Αλβανία

Η τελευταία ήττα των Ιταλών σε προκριματική φάση ήταν το… μακρινό 2006! Όπως και των Ισπανών! 51 ματς αήττητη μετρούσε η «σκουάντρα ατζούρα», 53 οι «φούριας ρόχας»!

Τα… σερί συναντήθηκαν στο Τορίνο στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το τελευταίο σφύριγμα τα βρήκε «ζωντανά»! Το τελικό 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων και έφερε στην πρώτη θέση του ομίλου την Αλβανία, που επικράτησε του Λιχτενστάιν και έκανε το 2Χ2!

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στους Ισπανούς. Δεν είχαν τη… μεγάλη φάση, αλλά είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και περιόρισαν σε παθητικό ρόλο την Ιταλία. Οι αριθμοί λένε αυτήν τη φορά την αλήθεια! 25% – 75% κατοχή υπέρ των «φούριας ρόχας», 0-9 τα κόρνερ και 6 σουτ για τους φιλοξενούμενους έναντι κανενός των γηπεδούχων. Βέβαια, όπως προαναφέραμε, η Ισπανία δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε «καθαρές» φάσεις την υπεροχή της και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα!

Οι Ισπανοί μπήκαν με την ίδια «λογική» στο δεύτερο μέρος, εντούτοις για να προηγηθούν χρειάστηκε ένας εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων στην ιστορία και για πολλούς ο κορυφαίος να κάνει ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της καριέρας του! Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έκανε την έξοδο, βρήκε… αέρα αντί για την μπάλα και ο μέσος της Σεβίλλης Βίκτορ Βιτόλο άνοιξε για το σκορ τους Ισπανούς.

Το γκολ των Ισπανών «ξύπνησε» τους Ιταλούς και σε συνδυασμό με την είσοδο στο ματς του Τσίρο Ιμόμπιλε η «σκουάντρα ατζούρα» πήρε μέτρα στο γήπεδο, έγινε πιο επιθετική και στο 82′ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Σέρχιο Ράμος ανέτρεψε τον Έντερ, ο Φέλιξ Μπριχ έκρινε ότι υπάρχει παράβαση και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι ανέλαβε την εκτέλεση και το 1-1 ήταν γεγονός. Στο φινάλε, μάλιστα, η Ιταλία θα μπορούσε να φτάσει στην ολική ανατροπή, αλλά το σουτ του Ιμόμπιλε μετά από πολύ ωραία προσωπική ενέργεια πέρασε άουτ. 

«Διπλό» και κορυφή για Αλβανία!
Το «Χ» στο Τορίνο… άρεσε ιδιαίτερα στην Αλβανία, η οποία επιβλήθηκε εκτός έδρας του Λιχτενστάιν (0-2) και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα! Η ομάδα του Ντε Μπιάσι προηγήθηκε στο 12′. Ο πρώην επιθετικός  του Πανιωνίου Τζακμίρ Χίκα έκανε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, (στην επαναφορά) στον τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα, με την UEFA να το καταλογίζει ως αυτογκόλ! Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 71′ ο Μπαλάι.

Προτεινόμενα Άρθρα