Μανωλάς, ο λυτρωτής (vids)

από AllAboutARIS

Μανωλάς, ο ήρωας της Ρώμης! Ο Έλληνας στόπερ με μια κεφαλιά στο 76ο λεπτό, χάρισε τη νίκη στη Ρόμα κόντρα στην Ίντερ (2-1), που παρότι για ακόμη ένα ντέρμπι ήταν εξαιρετική, πλήρωσε την αστοχία της!

Η Ρόμα προηγήθηκε πολύ νωρίς, μόλις στο 5ο λεπτό. Μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Μπρούνο Πέρες έκοψε τη μπάλα και ο Έντιν Τζέκο με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαντάνοβιτς. Μετά το 1-0 ακολούθησε σωρεία χαμένων ευκαιριών από τους παίκτες της Ίντερ. Αρχικά, ο Μπανέγα είδε το δεξί κάθετο δοκάρι να σταματάει την φωτοβολίδα που εξαπέλυσε (9’) και δέκα λεπτά μετά το ψαλίδι του Καντρέβα από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ. Ο Σαλάχ από θέση τετ-α-τετ στο 21’ δεν κατάφερε να νικήσει Χαντάνοβιτς και… δοκάρι, ενώ στο 32’ ο Καντρέβα έχασε ακόμη μια ευκαιρία! Στο 42’ δε, ο Σέζνι έβγαλε αυτό που δεν βγαίνει, όταν με υπερένταση έδιωξε το σουτ του Καντρέβα μέσα από την περιοχή.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Περότι έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνει το 2-0 για τη Ρόμα και στο 53’ το σουτ του Πέρισιτς έδιωξε ξανά ο Σέζνι. Στο 65’ ο Πέρισιτς είδε την εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή να περνάει λίγο άουτ και τελικά στο 72ο λεπτό αποδόθηκε δικαιοσύνη. Ο Ικάρντι έδωσε στον Μπανέγα, ο οποίος έκανε τις προσποιήσεις και με ωραίο πλασέ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας το σκορ. Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε 4 λεπτά καθώς μετά την εκτέλεση φάουλ του Φλορέντσι, ο Μανωλάς έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Ικάρντι και αιφνιδίασε τον Χαντάνοβιτς που δεν μπορούσε να αντιδράσει (2-1). Στα εναπομείναντα λεπτά η Ίντερ πίεσε, είχε πολλά στημένα αλλά ο Σέζνι και η παρέα του δεν επέτρεψαν στους «νερατζούρι» να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Προτεινόμενα Άρθρα