«Όπως και πέρυσι, γιατί όχι και κάτι καλύτερο…»

από AllAboutARIS

Ο Θόδωρος Ζάρας σημείωσε πως η ομάδα δουλεύει σωστά και βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, τονίζοντας παράλληλα πως κατά την διάρκεια της χρονιάς θα φανεί αν θα μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω.

Το σχόλιό του για την προετοιμασία:

«Η ομάδα είχε κάποιες δυσκολίες, αυτές τις οποίες έχουν όλες οι ομάδες που κάνουν προετοιμασία. Είχαμε κι ένα επιπλέον πρόβλημα στο «4» με τον Σανικίτζε ο οποίος έλλειπε. Αυτό όμως δεν μας πτόησε, τώρα είναι εδώ κοντά μας, δουλεύουμε όλοι μαζί. Η ομάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο πιστεύω και τα τελευταία φιλικά το δείξανε αυτό θεωρώ. Θέλουμε σίγουρα πολλή δουλειά, αλλά στο χρονικό όριο που είμαστε αυτή την στιγμή, θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και θα είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τις υποχρεώσεις της».

Αν ο ίδιος αισθάνεται ότι βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του, μετά και την καλή του εμφάνιση στο τελευταίο φιλικό με την Στεάουα:

«Νομίζω πως ναι. Εμένα ο ρόλος μου είναι να έρχομαι από τον πάγκο, να δίνω το 100% σε ό,τι ζητήσει ο προπονητής μου. Κάποιες φορές θα σκοράρω, κάποιες όχι. Έτσι είναι το μπάσκετ. Είμαι σε καλό επίπεδο, δουλεύω αρκετά, όπως όλοι στην ομάδα, για να είμαστε έτοιμοι για το κάθε λεπτό που είμαστε μέσα».

Αν η ομάδα δουλεύει πλέον για τα επίσημα παιχνίδια:

«Σίγουρα η ομάδα δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση. Βοήθησαν πολύ και τα φιλικά. Τα εκτός έδρας φιλικά που δώσαμε πιστεύω ήταν και μια προσομοίωση για τα ταξίδια που θα κάνουμε για τα ματς της Ευρώπης. Η ομάδα τώρα μπαίνει στα παιχνίδια τα επίσημα και πρέπει να φανούμε πολύ σοβαροί και έτοιμοι για τις υποχρεώσεις μας».

Αν η ομάδα, με το υλικό που διαθέτει, θα μπορέσει ν’ ανταποκριθεί σε δύο παιχνίδια την εβδομάδα και τι πορεία πιστεύει ότι θα κάνει στο νεοσύστατο Basketball Champions League:

«Πιστεύω πως τα παιδιά που μείναμε από πέρυσι, αλλά και οι καινούργιοι παίκτες που έχουνε έρθει, έχουν διαλεχτεί γι’ αυτόν τον λόγο. Δείχνουν έτοιμοι ν’ ανταποκριθούν στα διπλά παιχνίδια. Είναι μια καινούργια διοργάνωση το Champions League, θα έχει παραπάνω παιχνίδια, ειδικά ο πρώτος γύρος. Στόχος μας είναι μια πετυχημένη πορεία, όπως και πέρυσι και γιατί όχι και κάτι καλύτερο… Αν θα μπορέσουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, θα το δείξουμε μέσα στην χρονιά».

Αν βιώνει και στην πράξη τα λόγια του κόουτς Πρίφτη που είχε πει πως, ο ελληνικός κορμός της ομάδας είναι της ομάδας είναι το έρεισμα πάνω στο οποίο θα στηριχτούν οι νέοι παίκτες που αποκτήθηκαν για να δείξουν τις ικανότητές τους:

«Σίγουρα ο κόουτς έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό. Ο κορμός που μένει στην ομάδα είναι πολύ θετικό. Ο ελληνικός κορμός δείχνει στα νέα παιδιά τα… μυστικά, το πώς πρέπει να δουλεύουμε. Προσπαθούμε να τους ενσωματώσουμε, να δημιουργηθεί αυτή η χημεία που λέμε. Βοηθάμε και εμείς με τον ρόλο μας σε αυτό».

Προτεινόμενα Άρθρα