"Ανεβαίνει" ο Σάσα, ανεβαίνει και ο ανταγωνισμός

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η δοκιμή με τον Ματίγια στο προχθεσινό δίτερμα, ο ανεβασμένος Τζέγκο και ο Κάτσε.

Το ρόστερ του ΑΡΗ δημιουργεί ευχάριστους πονοκεφάλους στον Άκη Μάντζιο. Και ορισμένες θέσεις, λίγο παραπάνω. 

Η μεσαία γραμμή αποτελεί ένα κλασσικό παράδειγμα, όπου οι “κιτρινόμαυροι” είναι υπερπλήρεις με τέσσερις ενδεκαδάτες επιλογές και κάποιες συμπληρωματικές. 

Στα τελευταία ματς ο Άκης Μάντζιος έχει βρει τις σταθερές του φορμαρισμένου Τζέγκο και του ανεβασμένου Ματίγια, με τον Έργκους Κάτσε να έρχεται από τον πάγκο αποκτώντας σιγά-σιγά τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό. 

Υπάρχει όμως και ο Λούκας Σάσα. Ο κορυφαίος χαφ του ΑΡΗ την περσινή σεζόν, του οποίου όμως το ξεκίνημα φέτος δεν είναι ανάλογο της ποιότητάς του. 

Η κατάστασή του στις αρχές της σεζόν, σε συνδυασμό με κάποιους μικροτραυματισμούς, τον άφησαν πίσω. Ένα σκηνικό το οποίο εδώ και αρκετές εβδομάδες προσπαθεί να αλλάξει. 

Η διαφορές σε σύγκριση με τις πρώτες μέρες του Μάντζιου στην ομάδα είναι εμφανείς. Ο 30χρονος χαφ εκμεταλλεύτηκε τις τελευταίες εβδομάδες και ειδικά το διάστημα της διακοπής ώστε να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας και να υπολογίζεται κανονικά από τον προπονητή του. 

Ο Μάντζιος άλλωστε πιστεύει στον ετοιμοπόλεμο Σάσα, βλέποντας με ικανοποίηση την προοδό του. 

Μάλιστα στο δίτερμα της περασμένης Παρασκευής ξεκίνησε τον Βραζιλιάνο στην ενδεκάδα των βασικών, μαζί με τον Ματίγια. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αφήσει τον Αυστραλό εκτός, αλλά σίγουρα αποτυπώνει την πολύ καλύτερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 30χρονος χαφ.

Προτεινόμενα Άρθρα