Τσιτσιπάς: "Έκανε τα πάντα καλύτερα από μένα"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

‘Έκανα λάθη από πλευράς τακτικής και δεν επικεντρώθηκα σε κάποια πράγματα που ήθελα "

«Έκανε τα πάντα καλύτερα από μένα», παραδέχτηκε σε ερώτηση του SDNA o νεαρός τενίστας. «Σέρβιρε καλύτερα, επέστρεφε καλύτερα, βρήκε την ευκαιρία στο τρίτο σετ όταν σέρβιρα δεύτερα σερβίς να καθίσει λίγο πιο πίσω και να βάλει περισσότερη πίεση, κάτι το οποίο δούλεψε. Βιάστηκα μάλλον και έτσι έχασα το παιχνίδι».

Ο Στέφανος, πάντως, πιστεύει ότι τον επηρεάζει και η απουσία του κόσμου… «Μου λείπει πολύ η ατμόσφαιρα. Αυτή τη στιγμή λείπει κάτι στο παιχνίδι μου το οποίο θα πρέπει να διορθώσω ή να δουλέψω. Αλλά η ατμόσφαιρα το κάνει δύσκολο. Είμαι άνθρωπος που νιώθει την ενέργεια του κόσμου και έχω κερδίσει πολλά παιχνίδια επειδή είχα κόσμο στο πλευρό μου, που με υποστήριζε και μου έδινε δύναμη. Ελπίζω σύντομα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Και κατέληξε: «Πίστευα ότι θα έπαιζα καλύτερα σήμερα, φυσικά έχουμε βελτιωθεί και οι δύο. Μάλλον έκανα λάθη από πλευράς τακτικής και δεν επικεντρώθηκα σε κάποια πράγματα που ήθελα στο τρίτο σετ. Δεν είχα και αρκετό χρόνο να προσαρμοστώ σε αυτό. Συνεχίζουμε… Δεν είναι και το καλύτερο ξεκίνημα, αλλά προχωράω με σκυμμένο το κεφάλι και ελπίζω να βρω τη δύναμη να προσαρμοστώ στις καινούργιες αυτές συνθήκες».

Νωρίτερα, ο Στέφανος μίλησε στη συνέντευξη τύπου στα αγγλικά για την επιλογή που έκανε στο σετ πόιντ του Τιμ στο πρώτο σετ. «Ήταν το πιο χαζό πράγμα που μου συνέβη. Είχα την μπάλα πάνω από το φιλέ και αποφάσισα να χτυπήσω forehand αντί για smash. Δεν ξέρω τι απόφαση ήταν αυτή. Όχι όσο ώριμη έπρεπε, δεν πήρα χρόνο, βιάστηκα. Δεν πήρα χρόνο να σκεφτώ πού θέλω να πάω και να χρησιμοποιήσω το πιο δυνατό μου χτύπημα. Και τελικά μου έκανε τη λόμπα και ήμουν σε αμυντική θέση».

 

Προτεινόμενα Άρθρα