«Παίκτης-ηγέτης ο Σανικίτζε»

από AllAboutARIS

Ο Ηλίας Ζούρος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "AllAboutARIS On Air" στον Libero 107,4 και σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ του Βίκτορ Σανικίτζε.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας κόουτς:

Ποια στοιχεία θα προσδώσει ο Σανικίτζε στο παιχνίδι του ΑΡΗ:

«Το πρώτο στοιχείο που έχει ο Σανικίτζε και θα βοηθήσει τον ΑΡΗ είναι η εμπειρία. Είναι παίκτης με πολύ μεγάλα παιχνίδια και σε συλλογικό και σε διεθνές επίπεδο. Το δεύτερο χαρακτηριστικό του είναι η μεγάλη ενέργεια που βγάζει στην άμυνα, είναι παίκτης που παλεύει πάρα πολύ και μπορεί να μαρκάρει καλά και δυνατά σε όλο το μήκος του γηπέδου. Είναι πάρα πολύ καλός στο παιχνίδι πάνω από το στεφάνι λόγω των αθλητικών προσόντων που διαθέτει και εκτός αυτού έχει αποδείξει πως είναιπαίκτης-ηγέτης. Μπορεί δηλαδή να πάρει την τελευταία προσπάθεια και να είναι εύστοχος».

Για το που ανταποκρίνεται καλύτερα στην άμυνα ή στην επίθεση:

«Κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, είναι ένας παίκτης… αθόρυβος και στο τέλος του παιχνιδιού βλέπεις αρκετά θετικά που έχει προσδώσει στην ομάδα. Δεν είναι ο παίκτης που περιμένεις να δεις τα στοιχεία του στην διάρκεια του αγώνα. Υπάρχουν παιχνίδια σημείωσε 20 πόντους και στο τέλος δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχε βάλει τόσους».

Για την συμπάθεια που δείχνει ο κόσμος στους παίκτες που παίζουν καλή άμυνα:

«Είναι αθλητικός, θα βγάλει ενέργεια στην άμυνα, αλλά θα δώσει και φάσεις στην επίθεση. Πάρα πολλά καλάθια τα πετυχαίνει με κάρφωμα, τομέας στον οποίο είναι πάρα πολύ καλός».

Αν θα βοηθήσει τον ΑΡΗ στον τομέα του ριμπάουντ, εκεί που η ομάδα  παρουσίασε θέμα στα τελευταία φιλικά:

«Στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ που είδα την ομάδα, έχω να πω ότι είναι καλά στημένη. Το ριμπάουντ δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το «4». Όλα έχουν να κάνουν με την συνολική απόδοση των παικτών. Για να πάρει μια ομάδα το ριμπάουντ θα πρέπει να γίνουν τα μπλοκ-άουτ από τους παίκτες και ο πιο κοντινός να μαζέψει την μπάλα, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει να κάνει αποκλειστικά με τον κάθε παίκτη. Ο Σανικίτζε μπορεί να βρεθεί σε θέση να πάρει το ριμπάουντ. δεν νομίζω ο ΑΡΗΣ πάντως να έχει θέμα σε αυτό το κομμάτι».

Πόσο χρόνο θα χρειαστεί μέχρι να προσαρμοστεί στην ομάδα:

«Νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής. Αυτό που θέλει σίγουρα χρόνο είναι να βρεθεί η χημεία μεταξύ των παικτών. Ο προπονητής δίνει τι κατευθύνσεις στους παίκτες, αλλά τα στοιχεία που έχει ο κάθε παίκτης πρέπει να τα συνηθίσουν οι συμπαίκτες του. Αυτά δεν γίνονται σε μία μέρα, χρειάζονται λίγο χρόνο».

Για το δίδυμο Σανικίτζε-Μπάκνερ που θα είναι ένα από τα πιο αθλητικά ζευγάρια ψηλών του πρωταθλήματος:

«Ο ΑΡΗΣ έχει και άλλα αθλητικά παιδιά. Και ο Καββαδάς είναι για μένα πολύ σημαντική προσθήκη. Είναι ένα παιδί πάρα πολύ δυνατό, Έλληνας, πολύ σκληρός, μπορεί να τελειώσει φάσεις κοντά στο καλάθι και νομίζω θα έχει πολύ μεγάλη εξέλιξη. Όπως επίσης και ο Τσαϊρέλης θα δώσει πολλές λύσεις, γιατί μην ξεχνάμε πως οι Έλληνες παίκτες έχουν την αίσθηση και το μπασκετικό νου ώστε ν’ ανταποκρίνονται και να βοηθάνε την ομάδα. Χρειάζεται η προσφορά όλων των παικτών στα παιχνίδια. Σε κάποια από αυτά κάποιοι θα διακρίνονται, αλλά η συνολική απόδοση θα δώσει καλύτερη εικόνα και ποιότητα στην ομάδα».

Με το υλικό που έχει φέτος ο ΑΡΗΣ αν είναι σε θέση να κάνει κάτι παραπάνω φέτος:

«Νομίζω πως ναι. Η ομάδα είχε πολύ καλή χρονιά. Το γεγονός ότι έμεινε μια… μαγιά Ελλήνων παικτών που γνωρίζουν τις συνθήκες και ο ίδιος προπονητής, είναι πολύ σημαντικό γιατί υπάρχει μία ακολουθία. Οι ξένοι θα χρειαστούν λίγο χρόνο, αλλά είναι καλοί παίκτες και στην διάρκεια θα δείξουν τα στοιχεία τους».

Αν μίλησε με τον Σανικίτζε για τον ΑΡΗ:

«Ναι μιλήσαμε αρκετές φορές για τον ΑΡΗ, αν και από μόνος του γνώριζε αρκετά πράγματα. Νομίζω πως ξέρει σε ποια ομάδα έρχεται».

Πως περιμένει το πρωτάθλημα φέτος:

«Είναι αρκετά δυνατό το ελληνικό πρωτάθλημα και για να κερδίσεις ακόμα και τις μικρότερες ομάδες θα πρέπει να παίξεις. Δείχνει πως στην πρώτη τετράδα θα είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Α.Ε.Κ. και ο ΑΡΗΣ. Δεν έχω ακόμα εικόνα για τον Π.Α.Ο.Κ. και θα πρέπει να δούμε πως θα ξεκινήσουν οι ομάδες και θα παίξουν ρόλο και οι έδρες».

Τέλος ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια εργάζεται εκτός Ελλάδας:

«Έχω δουλέψει οκτώ χρόνια εκτός Ελλάδας. Δεν είναι συνειδητή η απόφαση. Αν υπάρξει σοβαρή πρόταση, ακόμα και τώρα, από ελληνική ομάδα θα το σκεφτώ σοβαρά. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει προκύψει κάτι».

Προτεινόμενα Άρθρα