«Απαιτείται σχέδιο, χρόνος, υπομονή και εμπιστοσύνη για να ανέβει η ομάδα επίπεδο»

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Πρίφτης παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Champions League, μιλώντας για τις βλέψεις που έχει ο ΑΡΗΣ για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κόουτς του ΑΡΗ:

Ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής των παικτών:

«Υπάρχουν διάφορα κριτήρια κατά την κατάρτιση του ρόστερ. Υπάρχει ένας συνδυασμός των στοιχείων και των πτυχών που θέλουμε από τους παίκτες να κατέχουν και έχουν να κάνουν με την ποιότητα, το ταλέντο, το κίνητρο, την αθλητικότητα και την προσωπικότητα. Πρέπει πρώτα απ ‘όλα να δημιουργήσουμε μια ομάδα ανθρώπων με καλό χαρακτήρα, τα παιδιά που θέλουν να συνεργαστούν μεταξύ τους και να είναι ένα μέρος του προγράμματός μας. Όσον αφορά το κομμάτι της εμπειρίας, εκεί ανησυχώ λίγο. Δεν θα έλεγα ότι είναι ένα από τα δυνατά σημεία μας, καθώς έχουμε αρκετούς νέους παίκτες κυρίως οι ξένοι παίκτες μας. Ορισμένοι δεν έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία και θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή, προκειμένου να εγκλιματιστούν στο ευρωπαϊκό και ελληνικό στυλ παιχνιδιού».

Για το γεγονός ότι βρίσκεται για 3η σεζόν στο τιμόνι της ομάδας και την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να περάσει στους παίκτες:

«Είναι σίγουρα μεγάλη τιμή και χαρά για μένα να συμμετέχω σε αυτό το έργο ως επικεφαλής προπονητής του ΑΡΗ για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες παίκτες με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν, γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον και γι ‘αυτούς τα πράγματα είναι κάπως πιο εύκολα, σε σχέση με τη αφομοίωση της φιλοσοφία του παιχνιδιού και τον τρόπο που δουλεύουμε στο γήπεδο. Έχουμε όμως πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ μας, που θα χρειαστούν χρόνο για να προσαρμοστούν στο στυλ της ομάδας. Η άμυνα είναι χωρίς αμφιβολία είναι μια πολύ σημαντική πτυχή του παιχνιδιού μας. Είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζουμε την τακτική μας και τη λογική μας. Θέλουμε να έχουμε μια σταθερή και πειθαρχημένη ομάδα και από εκεί να μεταβούμε στην επίθεση. Στο επιθετικό κομμάτι θέλουμε να παίξουμε σε γρήγορο τέμπο. Μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί επιθετικά μέσα από την άμυνα μας και να σκοράρουμε εύκολους πόντους σε μεταβατικό στάδιο. Ταυτόχρονα, έχουμε ως στόχο να είμαστε σε θέση να διαβάσουμε το παιχνίδι και να κάνουμε τις σωστέ επιλογές στις σετ επιθέσεις που, για να πούμε και την αλήθεια, είναι το 80% του παιχνιδιού. Όλες αυτές οι αρχές απαιτούν χρόνο και πολλή δουλειά προκειμένου να εφαρμοστούν  στο γήπεδο».

Αν μπορεί να αξιολογήσει το επίπεδο των αντιπάλων του ΑΡΗ στο Basketball Champions League:

«Υπάρχουν ισχυρές ομάδες σε αυτή την διοργάνωση. Είναι ακόμα νωρίς και ίσως επικίνδυνο να ξεχωρίσω ένα ή δύο από αυτούς. Νομίζω ότι μετά τα πρώτα παιχνίδια θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε περισσότερο υπεύθυνα για την ομάδα μας, για την δυναμική και πού μπορεί να φτάσει. Είναι πολύ πρόωρο να πω τίποτα γι ‘αυτό τώρα. Στο Basketball Champions League υπάρχουν ομάδες με παράδοση, ομάδες με μεγάλη φιλοδοξία, ομάδες με μεγάλα μπάτζετ και δυνατά ρόστερ, αλλά όλα αυτή τη στιγμή είναι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Τα πάντα θ’ αποδειχτούν στο παρκέ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Περιμένουμε όμως σκληρά παιχνίδια».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας στην διοργάνωση:

«Πράγματι η προσέγγισή μας είναι παιχνίδι με παιχνίδι, βήμα-βήμα. Υπάρχει ένα όραμα στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά δεν μπορούμε να δούμε πέρα από την επόμενη πρακτική και το επόμενο παιχνίδι. Έτσι δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε στην διοργάνωση. Αυτό είναι ένα νέο πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα που φέρνει νέα πρότυπα και είναι κάτι το πρωτόγνωρο για όλους. Νομίζω ότι, με υπομονή, θα είμαστε σε θέση να καταλάβουμε τι μπορούμε να επιτύχουμε εδώ, ανάλογα με την επίδοσή μας σε κάθε παιχνίδι. Παρ ‘όλα αυτά θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στόχος μας είναι να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια».

Αν το Basketball Champions League είναι μια καλή ευκαιρία για την ομάδα να ζήσει στιγμές του ένδοξου παρελθόντος:

«Ο ΑΡΗΣ είναι μια ιστορική ομάδα και οι οπαδοί μας έχουν πολύ έντονες αναμνήσεις από το παρελθόν που περιλάμβανε μεγάλες νίκες, κατακτήσεις τίτλων και μεγάλες στιγμές για το ελληνικό μπάσκετ. Τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος πέρασε από οικονομικά δεινά, αλλά χάρη στις προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης άρχισε να αποκαθιστά την δυναμική του. Στη συνέχεια, ο κος Λάσκαρης ανέλαβε το σύλλογο, περίπου ενάμιση χρόνο πριν, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες. Οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες τώρα και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Πιστεύουμε ότι υπό την παρούσα διοίκηση και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την οικογένεια Λάσκαρη θα έρθουν καλύτερες μέρες. Θα ήταν ιδανικό για αυτές τις καλύτερες ημέρες για να συμπέσει με τη συμμετοχή μας στο Basketball Champions League. Δεν είναι τόσο εύκολο ή απλό για την ομάδα να μεταβεί ένα επίπεδο σε αθλητικό πλαίσιο, απαιτεί ένα σχέδιο, χρόνο, υπομονή,  προσπάθεια και εμπιστοσύνη. Είναι μια διαδικασία στην οποία όλοι πρέπει να σηκώσουμε το βάρος που μας αναλογεί. Δεν θα βγούνε στο συμπεράσματα από τη μια μέρα στην άλλη».

Προτεινόμενα Άρθρα