Ρεκόρ νικών για Ρεάλ (vid)

από AllAboutARIS

Η Ρεάλ Μαδρίτης με γκολ από Χάμες Ροντρίγκες και Μπενζεμά πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Εσπανιόλ και ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ της Primera Division με 16 συνεχόμενες νίκες.

Εκ προοιμίου η αποστολή έμοιαζε δύσκολη. Και ύποπτη. Χωρίς Κριστιάνο Ρονάλντο. Χωρίς Γκάεθ Μπέιλ και με τον καταπονημένο Τόνι Κρόος στον πάγκο. Αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζινεντίν Ζιντάν έχει μάθει όμως να ξεπερνά τις δυσκολίες και να βρίσκει λύσεις εκ των έσω.

Με γκολ από Χάμες Ροντρίγκες και Μπενζεμά, η «βασίλισσα» πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Εσπανιόλ (0-2), έφτασε τις 16 συνεχόμενες νίκες στην Primera Division, έκανε ρεκόρ συλλόγου και ισοφάρισε την απόλυτη επίδοση που κατέχει η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα από την σεζόν 2010-11.

Για να έρθει αυτό το ιστορικό ρεκόρ χρειάστηκε πρώτα ο διαιτητής να κλείσει τα μάτια σε δεύτερη κίτρινη του Σέρχιο Ράμος (25’) για χέρι που δεν δόθηκε ποτέ, αλλά και να δώσει απαντήσεις ο Χάμες Ροντρίγκες.

Ο ξεχασμένος (επί Ζιντάν) Κολομβιανός με ένα άπιαστο διαγώνιο σουτ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έδωσε το προβάδισμα στους Μαδριλένους, που χωρίς να φτιάξουν πολλές ευκαιρίες πέτυχαν το γκολ σε κομβικό σημείο.

Ο Ντιέγκο Λόπεθ αρνήθηκε δις το γκολ στον Μπενζεμά στο ξεκίνημα της επανάληψης, όμως ο Γάλλος πήρε το αίμα του πίσω, όταν τελείωσε ιδανικά μία σέντρα του Καρβαχάλ (70’, 0-2) μετά από τέλειο συνδυασμό.

Ο πρώην Καταλανός τερματοφύλακας Κίκο Κασίγια είπε «όχι» δύο φορές σε προσπάθειες από Καϊσέδο (75’) και Βίκτορ Σάντσεθ (82’) και οι μερένγκες με το απόλυτο σε νίκες απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής στην Primera Division.

Προτεινόμενα Άρθρα